Totalno otkačeno

Sportski chic: Uskoro stiže Adidas X Gucci kolekcija koju modni entuzijasti jedva čekaju

Suradnja dvaju brendova započela je prije nekoliko mjeseci, a sada dolazi i nova linija koja donosi upečatljive komade.

Gucci će 7. lipnja lansirati svoju liniju Adidas x Gucci nastavljajući se na komade koji su se na reviji luksuznog brenda po prvi put pojavili u veljači. Riječ je o reviji Exquisite Gucci s ciljem prkosa sezonskim komadima, a nova će kolaboracija najaviti komercijalni uvod u lookove kakvi će paradirati na modnim pistama. Suradnja poznatih brendova ponudit će velik izbor komada koji se referiraju na stilove obaju brendova.

Za razliku od Adidas x Gucci artikala predstavljenih na pisti, koji su se isticali po moćnim krojevima sportske odjeće, ova dočarava vintage sportsku odjeću iz 1970-ih kakva se nosila za tenis ili golf.

Guccijev kreativni direktor Alessandro Michele prožeo je i mušku i žensku linije retro štihom, poigravši se siluetama, odvažnim bojama i geometrijskim uzorcima koji spajaju motive obaju brendova. Riječ je o upečatljivim geometrijskim printevima koji su povezuju Adidasov trolisni simbol s grafikom Guccija.

U sklopu kolekcije moći će se pronaći i obuća: tenisice poznatog Adidas Gazelle stila, Guccijeve mokasine koje krase tri pruge svojstvene Adidas komadima i slično. Kolekcija je bogata i ostalim modnim dodacima, a kreativni dizajner Alessandro Michele kreirao je i torbu za golf s logotipom, šarene kišobrane, svilene marame, nakit i kape.

Čitajte i: Smiley slavi rođendan u svom prepoznatljivom stilu: Odazvali se brojni dizajneri

Kao što je Michele već otkrio u veljači, Adidas x Gucci kolekcija će se prodavati u trgovinama luksuzne kuće Gucci i e-trgovini te u aplikaciji Adidas Confirmed.

Prije lansiranja ove kolekcije, firentinska marka će predstaviti svoju nadolazeću mušku i žensku kolekciju na modnoj reviji koja će se održati 16. svibnja. Kao što je objavljeno, Michele je za mjesto održavanja odabrao Castel Del Monte u talijanskoj regiji Apulia.

Linker
19. travanj 2024 17:58