Vruće stilske priče

Top modni i beauty trendovi koji će vladati ulicama ovog ljeta: Neke obožavamo već dugo, a neki se ponovno guraju na tron

Ako pratite modni i beauty svijet, sigurno ste primijetili da trendovi cirkuliraju - ono što je bilo moderno nekad, ponovno se vraća, bilo nadograđeno ili točno u izvornom obliku. Pandemija je uvelike utjecala i na modu i na ljepotu pa su se dizajneri i brendovi morali okrenuti nekim novim rješenjima kako bi zadržali pažnju publike.

Kada je riječ o modi, najlakše je izvaditi nekadašnje trendove iz naftalina i dati im novi, svjež izgled. Upravo to su dizajneri i napravili. Neki od sljedećih modnih trendova poznati su nam otprije, a sada su ponovno zavladali modnim pistama, ali i ulicama.

image
U ljetnom pletivu nije vruće. (Gabriela Hearst)
PROFIMEDIA

Ljetno pletivo

Pletivo nije rezervirano samo za zimu, već naprotiv, odlično izgleda i kao dio ljetnih lookova. Naravno, tu ne mislimo na komade od debele vune, već o pletivu napravljenom od prozračnih materijala - pamuka, viskoze ili pletivu od debljih niti. Takvi komadi su obično rupičasti pa zrak bez problema može cirkulirati i nije vam vruće.

image
Modni dodaci od prirodnih materijala sve su poželjniji.
RICK GOLD/CAPITAL PICTURES/PROFIMEDIA

Modni dodaci od prirodnih materijala

Šeširi, torbe pa čak i obuća od slame, rafije i ostalih prirodnih materijala već nekoliko godina su neizostavni dio ljetnih lookova i ne bez razloga. Dizajneri se sve više okreću prirodni i prirodnim materijalima, a i sam slavni dizajner Simon Porte Jacquemus, koji je održao reviju na žitnim poljima u Provansi, rekao je da je slama odličan biorazgradiv materijal koji tek treba uživati pravu slavu. I zaista, modni dodaci od prirodnih materijala izgledaju sjajno u kombinaciji s lepršavim ljetnim komadima.

Chunky sandale

Što se tiče obuće, vratila se hrpa trendova među kojima ima i omraženih, ali i onih nešto nosivijih. Ako vam japanke na petu nisu među omiljenima, takozvane chunky sandale mogle bi vam se svidjeti. Riječ je o udobnim sandalama na čičak koje smo navikli vidjeti na nogama naših očeva te ih mnogi nazivaju ružnima i neestetskima. No, one su nevjerojatno udobne. Influencerice diljem svijeta uklopile su ih u svoj stil bez imalo muke, a rezultat izgleda - odlično!

image
Acne Studios - ribarska mreža najbolje izgleda na ljetne topiće i kratke hlače.
SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Ribarska mreža

Osim ljetnog pletiva, nosi se i vrlo neobičan trend - komadi koji podsjećaju na ribarsku mrežu. Bila je najpopularnija 80-ih godina prošlog stoljeća, a sada se vratila i uvukla u naše ormare. Kako je kombinirati? Najbolje će izgledati na obične majice bez rukava, pletene topiće ili kratke hlače od trapera. Ribarska mreža nosi se i na cipelama te modnim dodacima poput torbica.

image
Kockasti uzorak nosi se na svemu - haljinama, kapama, torbicama...
BALMAIN

Vichy uzorak

Na stranu cvijeće i prugice, vrući uzorak za ovo ljeto definitivno je vichy. Simpatične kockice tu su i ne odlaze nigdje, a možemo ih naći na svemu - haljinama, torbicama, kapama pa čak i badićima. Vichy je isto što i gingham, a označava male, dvobojne kvadratiće, od kojih su jedni obavezno bijeli,a drugi mogu biti u pastelnim bojama, klasičnoj crnoj ili vječnoj crvenoj.

Neizostavni beauty trendovi

U svijetu ljepote, baš kao i u onom modnom, ove sezone naglasak je na vibrantnim nijansama. Neutralne smo doista dugo nosili, a sada je red opet došao na upečatljive boje.

Čak i ako niste od onih koji na očima mogu nositi tri različite boje, nemojte odmah u startu odbijati nešto dok to niste probali. Probajte, primjerice, samo s jednom jakom bojom, bilo na kapcima, obrazima ili usnama. Možda vam se svidi!

Trikolori

Sjećate se one grickalice od šarenog voća - Tutti Fruity koja je uvijek tako dobro izgledala u vrećici? Takvo šarenilo ove je godine popularno i na kapcima. Kombiniraju se dvije ili više boja, ali, naravno, s mjerom i ukusom. Pastelne boje su posebno privlačne.

Sunce na noktima

Kada je riječ o trendovima na noktima, situacija je ista. Sunčane boje - žuta i narančasta, itekako su dobrodošle jer se izvrsno uklapaju u veseli ljetni stil. Ako niste baš vični ukrašavanju noktiju, nokte jedne ruke obojite žutom, nokte druge ruke narančastom, a ako volite crtati po noktima, nekoliko njih ukrasite motivima cvijeća.

Vibrantni tuš

Iako je crni tuš klasika koja ne blijedi, ovog ljeta puno bolje izgleda tuš u nekoj upečatljivoj boji poput tirkizne, zelene, žute ili boje lavande. On govori sam za sebe tako da ostatak lica može biti neutralan ili, ako se ne bojite boja, možete ga kombinirati s ružem u nekoj jarkoj boji.

image
Nose se obrve počešljane prema gore!
UNSPLASH

Paperjaste obrve

Strogim, popunjenin obrvama je odzvonilo, nose se prirodne, guste, paperjaste obrve, začešljane prema gore. Ovaj trend prisutan je već neko vrijeme i izgleda odlično jer licu daje definiciju, a ne preuzima svu pažnju na sebe. Kako bi ste dobili efekt punih obrva, začešljajte ih prema gore, popunite gdje imate rupe te ih ponovno začešljajte malom četkicom koju ste nasprejali lakom za kosu kako bi stajale gore.

Neobične boje usana

Ako ste se uvijek pitali kako bi izgledali s plavim ili ljubičastim ružem, sada je pravo vrijeme da to saznate. Ako imate hladan podton kože, birajte ruževe s primjesama plave, dok će na toplim podtonovima više odgovarati plavi i ljubičasti ruževi s mrvicom crvene u sebi. Igrajte se, mogućnosti su raznolike!

Linker
19. travanj 2024 06:35