‘PUDING OD VANILIJE‘

Vedrana Rudan predstavila novu knjigu i progovorila o razvodu! Je li napokon otkrila ono što zanima domaću javnost?

Hrvatska književnica, novinarka i blogerica Vedrana Rudan ovoga je četvrtka u zagrebačkom Vintage Industrial Baru predstavila svoju petnaestu knjigu ‘Puding od vanilije‘, zbirku kolumni koje objavljuje na svom blogu ‘Kako umrijeti bez stresa‘.

Nakon što je Vedrana Rudan na svom blogu objavila da se razvela od odvjetnika Ljubiše Drageljevića nakon 30 godina braka te udala za 16 godina mlađeg muškarca svi se pitaju samo jedno: promovira li time spisateljica svoju novu knjigu ili je uistinu pronašla novu ljubavnu sreću. Njezina je kolumna o razvodu, otkrila je novinaru i moderatoru Aleksandru Stankoviću, pregledana 72 tisuće puta. „Da nije bilo Vladimira Šeksa ne bi bilo ni moje ljubavne veze. Kada sam vidjela da on može imati 30 godina mlađu ženu, shvatila sam da mogu i ja, zašto bi on bio bolji od mene. Uostalom, zašto me pitate čemu brak. Kada ste vi otišli s mlađom ženom, to nije bio breaking news”, započela je u svom tonu.

Njezina nova knjiga „Puding od vanilije” obračun je sa životom kakav ne bi htjela živjeti, no kaže, napisala ju je prije godinu i pol kada je bila ogorčena žena u lošem braku, danas uživa u novom životu s novom ljubavi. Udala se u Katoličkoj crkvi iako ni ona ni suprug nemaju niti jedan sakrament. „Pop me zamolio da kupim novo zvono za crkvu i rekao da smo time riješili sakramente. Blažena Katolička crkva kada sve možeš riješiti novcem”, kaže Rudan.

image
Promociju je vodio i moderirao Aleksandar Stanković.
Nera Simic/CROPIX

Vedrana Rudan napisala tekst o razvodu i udaji za 16 godina mlađeg: ‘Sretan brak? Korona je pokazala tko mi je muž‘

Na pitanje zašto nema ni jednu književnu nagradu, odgovara: „Književne nagrade me izbjegavaju jer sam ja pisac 22. stoljeća i moje vrijeme tek dolazi. Ni Charlesa Bukowskog nitko nije ozbiljno shvaćao”.

Unatoč sreći koju proživljava, progovorila je i o strahu. „Strah me umiranja u bolovima, no kako su mnoge države legalizirale eutanaziju, sve se manje bojim toga. Sada najveći strah povezujem sa smrću partnera. Ništa na svijetu ne bi me držalo da ostanem sama. Moj partner je moja stijena”, emotivno je kazala spisateljica, a potom se prisjetila djetinjstva i nedostatka roditeljske ljubavi o čemu progovara u jednoj od svojih knjiga. „Ako si u djetinjstvu zlostavljan nikada u svojoj percepciji nećeš vrijediti. Ranjena sam, nemam samopoštovanja. Nijedan udarac koji dijete dobije od roditelja ne zaboravlja se”, kazala je.

image
Vedrana Rudan promociju knjige 'Puding od vanilije' održala je u zagrebačkom Vintage Industrial Baru.
Nera Simic/CROPIX

I Vedrana Rudan podijelila je svoju tešku priču: 'Svi su me nazivali k**vom. Osjećala sam se krivom što sam djeci razorila život'

Za kraj je otkrila kako je njezina unuka reagirala kada je doznala da se baka razvela.

„Nisam joj to spominjala, ali kako je to bio breaking news, saznala je od djece u školi. Nazvala me u suzama i molila da joj dam nonića na telefon i kažem da nije istina. Naposljetku sam joj dala nonića, a kada su je djeca pitala je li istina, odgovorila im je: Djeco, nije se razvela, ona je samo luda”.

image
Nova knjiga Vedrane Rudan
VBZ
Linker
14. travanj 2024 10:24