Limitirani koncerti

12. Zagreb Jazz Festival (Jazzg) u Kinu SC! Istinski velikani jazza dolaze pred domaću publiku

Dan Tepfer Trio, Seamus Blake Quartet i Antonio Faraò Trio nastupit će na ovogodišnjem 12. Zagreb Jazz Festivalu (Jazzg)! Festival će se održati u zagrebačkom Kinu SC s početkom u 19 sati.

"Ovogodišnji program i održavanje festivala, prilagodili smo trenutačnoj situaciji i održat će se uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Dolaze nam istinski velikani jazza. Antonio Faraò i Dan Tepfer su studirali klasični klavir na akademijama, nakon čega je slijedio jazz. Dan Tepfer još uvijek svira klasičnu glazbu s brojnim filharmonijskim orkestrima i jako je poznat u svijetu klasične glazbe jer često svira Bacha i Goldenbergove varijacije. Faraò je Talijan koji spada u svjetski vrh i dobri smo prijatelji. Svi njegovi kolege s kojim svira također žive u Europi. Seamus Blake se rodio u Kanadi, etablirao se na newyorškoj jazz sceni, a 2018. se preselio u Pariz.“, kaže organizator Dražen Kokanović koji već 15 godina u Hrvatsku dovodi vrhunske jazz glazbenike iz cijelog svijeta.

image
Program Jazzg festivala
PROMO

U prodaji je limitiran broj ulaznica pa će u publici sjediti maksimalno 277 ljudi, ukupni kapacitet Kina SC je 1100.

Klasični program u tri dana

Prvi dan Festivala, 24. studeni, rezerviran je za Dan Tepfer trio. Newyorški pijanist Dan Tepfer je izvanredni talent svoje generacije i kaže kako stvara glazbu oduvijek jer mu je to primarni način izražavanja. Međunarodnu reputaciju je stekao kao pijanist-skladatelj širokih ambicija, osebujnosti i energije - onaj “koji odbija postaviti granice”, kako piše francuska Télérama.

Pogledajte video

Drugi dan 25. studenoga nastupa saksofonist i skladatelj iz New Yorka, Seamus Blake. Prepoznat je kao jedan od najboljih izvođača suvremenog jazza. Njegova je glazba poznata po svojoj sofisticiranosti i odvažnim improvizacijama. John Scofield, koji ga je pozvao u svoj Quiet Band, nazvao ga je izvanrednim saksofonistom.

image
Seamus Blake
FOTOGRAFIJE: PROMO

Zadnjeg dana festivala, 26. 11., koncert će održati Antonio Faraò trio. Faraòv glazbeni senzibilitet, zajedno s izvanrednim umijećem melodijske improvizacije, pridonijeli su reputaciji jednog od najcjenjenijih pijanista na međunarodnoj sceni. Zahvaljujući besprijekornoj tehničkoj vještini, neobuzdanoj kreativnosti i očaravajućoj vitalnosti te izvanrednom osjećaju za ritam, razvio je jedinstven stil. Iza ovog nadarenog jazz pijaniste je 30 godina nastupa i snimanja s najvećim glazbenicima, među kojima su i Jack Dejohnette, Joe Lovano, Chris Potter, Lee Konitz, Bireli Lagrène, Miroslav Vitous, John Abercrombie, Toots Thielemans, Dave Liebman, Didier Lockwood, Benny Golson.

image
Antonio Faraò
FOTOGRAFIJE: SANDCOSTA MANJA

Festival se održava uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba, dok su sponzorski potpomogli Euro-Unit Hrvatska i Yamaha Music Europe. Glavni medijski pokrovitelj je Večernji list. Medijski pokrocitelji su: Nacional, Radio Student i ravnododna.com.

Posebni uvjeti za publiku

Cijena festivalske ulaznice za sva tri dana je 300 kn, a cijena ulaznice za svaki pojedini koncert iznosi 120 kn. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim i na prodajnim mjestima Eventima.

Koncert se održava prema svim epidemiološkim mjerama koje je propisao Stožer civilne zaštite. U skladu s time, važna napomena: Nije moguće kupiti samo jedno mjesto u skupini od dva mjesta, odnosno dvije osobe koje se ne poznaju ne sjede jedna pored druge.

Kako bismo maksimalno mogli poštovati odluke Stožera, molimo vas dođite ranije u dvoranu (vrata se otvaraju u 18 sati). Molimo vas ako imate povišenu temperaturu ili neke respiratorne bolesti - ostanite kod kuće. Maske je obavezno ispravno nositi tijekom cijelog koncerta, poručuju organizatori.

Linker
19. travanj 2024 05:21