U Zagrebu

Baš poput filmske dive: Nikolina Ristović glamurozna na izložbi Jadrana Lazića

Promocija monografije i popratna izložba fotografija našeg poznatog fotografa nakon jadranske turneje konačno je došla u Zagreb.

Brojni poznati Zagrepčani nisu propustili otvorenje izložbe legendarnog fotografa Jadrana Lazića. U dvorani Hrvatskog glazbenog zavoda u utorak je otvorena autorova putujuća izložba '50 godina fotografije'. Tako je nakon jadranske turneje ova fascinantna kolekcija predstavljena i u Zagrebu.

image
Jadran Lazić
NERA SIMIC/CROPIX

Nikolina Ristović, čiji je suprug kolekcionar umjetnina, nije propustila otvorenje izložbe. Na druženje sa slavnim fotografom došla je u ženstvenoj ružičastoj haljini, koju krase puf rukavići i otvoren dekolte, a dužinom i A-krojem podsjeća na glamurozna izdanja filmskih diva. Nikolina je za ovu kombinaciju izabrala jednostavne otvorene sandale u istoj - blijedo ružičastoj boji.

image
Nikolina Pišek u spoju retro i modernog
NERA SIMIC/CROPIX

Za modernu stranu outfita pobrinula se izborom pojasa-torbice u tamno smeđoj boji, kojim je stegnula haljinu u struku, a za potpuni dojam uz minimalistički nakit, isticao se glomazni, muški ručni sat.

image
Jadran Lazić i Nikolina Pišek
NERA SIMIC/CROPIX

Izložbu prati i promocija monografije "Jadran Lazić - fotograf", djelo koje stiže na čak 900 stranica u dva toma, a sadrži brojne portrete najglamuroznijih ljudi koji su obilježili 20. stoljeće.

image
Monografija Jadrana Lazića
NERA SIMIC/CROPIX

Čitajte i: Jadran Lazić ima život vrijedan filma! Brando mu je pozirao pripit, a od jedne fotografije kupio si je kuću

Brojni poznati posjetitelji

Poznatog domaćeg fotografa, koji je snimao neke od najvećih zvijezda poput Davida Bowieja, Elizabeth Taylor i Seana Conneryja, podržali su brojni prijatelji i ljubitelji umjetnosti. Među kojima su Davor Štern, Silvije Hraste, Žarko Radić, Tončica Čeljuska, Alen Ključe...

image
Davor Štern
NERA SIMIC/CROPIX
image
Nejc Levstik, Toncčca Čeljuska, Alen Ključe i Ratko Knežević
NERA SIMIC/CROPIX

Ova promocija monografije, koju upotpunjuje izložba fotografija, održana je u Bolu na otoku Braču, zatim u Šibeniku, Splitu, Hvaru, Dubrovniku i Sarajevu te je s rujnom konačno stigla i u Zagreb.

image
Žarko Radić s pratnjom
NERA SIMIC/CROPIX

Zagrebačku svečanost upotpunio je i program kojeg je vodila Barbara Kolar koja je zablistala u dugoj zelenoj haljini otvorenih ramena i ultramodernim džepovima.

image
Barbara Kolar vodila je program
NERA SIMIC/CROPIX
image
NERA SIMIC/CROPIX
image
Otvorenje izložbe fotografija i promocija monografije Jadrana Lazića 50 godina fotografije
NERA SIMIC/CROPIX
image
NERA SIMIC/CROPIX
Linker
19. travanj 2024 14:41