Karla Zelić
 Karla Jurić i Matej Jurčević
ŠESTO IZDANJE

Bili smo na otvorenju Zagreb Design Weeka: Pogledajte tko je sve došao i što vas očekuje

Šesto izdanje Zagreb Design Weeka otvoreno je sinoć u Hali V. Tehničkog muzeja Nikole Tesle: pogledajte što vas sve očekuje na ovogodišnjem koji traje sve do 12. svibnja.

Tema ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka je Nova budućnost/Changing the Game, a u tjednu će se predstaviti oko 400 izlagača iz cijelog svijeta, a mogu se vidjeti i eksponati koji su osvojili brojne svjetske nagrade. Država partner - Poljska predstavlja se izložbom ABC poljskog dizajna, Urbanim prototipovima i filmskim projekcijama, a posjetitelji mogu vidjeti i izložbu posvećenu 100 godina Bauhausa - najutjecajnije škole za dizajn u svijetu. Život i život nakon smrti naziv je izložbe Paule Šantić koja će se prikazati proces rasta, konzumacije, umiranja i novog života hrane u drugim, neočekivanim oblicima.

Osim izložbe, u prizemlju Tehničkog muzeja Nikola Tesla nalazi se pop-up concept store gdje se može kupiti od namještaja do mode i nakita, a organizirana su i brojna predavanja, radionice, paneli i filmske projekcije te je u vanjskom prostoru otvoren Dizajn park za druženje uz glazbu.

Ovogodišnje ZGDW nagrade dobili su Ivana Preiss za klupu za dojenje Heer, Petra Salarić za sustav dijeljenja hrane Fooda i glavnu nagradu Ines Vlahović za termičku ambalažu Seaweed Wrap. Otvorenje nisu propustili brojni poznati, pogledajte tko je sve stigao u galeriji!

Linker
19. travanj 2024 07:15