Promo
Ljeto nikad bliže

Covid safe zona zabave: Nema predaje na Martinskoj! I ovo ljeto se pleše, ali uz prilagođene uvjete

Lokacija na Jadranu, nakon niza održanih festivala, ove je godine zbog pandemije morala izmijeniti obujam planiranih programa kao i broj festivala, ali organizatori poručuju da nisu odustali od održavanja onih događanja koja su izvediva u ovim uvjetima i koja se ne kose s preporukama nadležnih službi. Osim što su ograničili broj posjetitelja, pripremili su i brojne sigurnosne mjere kako bi ta lokacija ostala Covid free.

Na Martinskoj kod Šibenika, festivalskoj destinaciji koja je oživjela prošlo ljeto u srcu Dalmacije, u Šibeniku uskoro kreće druga sezona. Tijekom srpnja i kolovoza održat će se šest festivala i događanja. Organizatori događanja, uz koordinaciju produkcije Pozitivnog ritma, napravili su sve da bi ovog ljeta Martinska kao destinacija mogla funkcionirati kao COVID-Safe zona.

Na tragu aktualne situacije, ulaska u fazu suživota s koronom, pokušavajući održati na životu kreativnu, ili tzv. ‘event’ industriju, kao važnu granu gospodarstva i turizma, na Martinskoj će se poštovati važeće preporuke epidemiologa i ostalih nadležnih institucija.

Niz argumenata idu u prilog funkcioniranju Martinske kao COVID-Safe zone:

  • Martinska se nalazi izvan urbane zone grada Šibenika (sa suprotne strane zaljeva, uz pristup s Jadranske magistrale iz smjera Zadra, prije Šibenskog mosta)
  • Martinska ima puno veći kapacitet nego što je očekivana posjećenost
  • Osoblje će se pridržavati uputa i preporuka epidemiologa i nadležnih institucija
  • Svi posjetitelji će na ulazu ostavljati osobne podatke, kako bi se mogli pratiti kontakti
  • Na lokaciji su postavljeni dezinfekcijski punktovi, od ulaza do svih pozornica
  • Posjetitelji će zaštitne maske i dezinfekcijska sredstva moći nabaviti i na samoj lokaciji
  • Uz odgovorno ponašanje, za sve posjetitelje je omoguće održavanje fizičke distance.

Martinska pleše i ovo ljeto, samo uz nešto prilagođene uvjete.

Seasplash Corona dance festival

18. Seasplash festivala koji ovo ljeto slavi punoljetnost na Martinskoj kod Šibenika, i koji u ovogodišnjem izdanju nosi poseban naziv - Seasplash Corona Dance. Seasplash festival upravo je objavio finalan popis imena kao i raspored nastupa u četiri dana festivala, okupana glazbom i suncem.

Od 16. do 19. srpnja na Martinsku tako uz glavne goste festivala, pionire UK duba Zion Train, jednog od najuspješnijih domaćih producenata i live actova Egolessa, jednog od najistaknutijih producenata drum and bassa glazbe Billaina, hip hop senzaciju Kandžiju i druge do sada najavljene glazbenike, listi se pridružuju i Bass Culture, Phat Phillie, Kali Fat Dub, Playground Hustle, Alpine Roots Massive, Groove Playaz, Jahstice Sound, Ynez, Yves Taquet, Scandal Rankin Sound, Daweed, Mefa te Bellyfull & Bussy Baldead. Prava dub poslastica bit će i DJ set osnivača Zion Traina - Neila Percha na Chillsplash pozornici.

Uz izbor festivalskih i grupnih ulaznica od danas su u prodaji i jednodnevne i vikend ulaznice.

Promo

Glazbu na tri pozornice smještene na pitoresknoj lokaciji nekadašnjeg auto-kampa Martinska, na poluotoku nasuprot Šibenika, u okruženju mora i guste borove šume, pratii bogat dodatni program radionica, festivalski kamp u šumi, dućan ploča i merchandisea, zabave na plaži i jedinstvena opuštena Seasplash atmosfera po kojoj je festival naširoko poznat.

10. Slurp festival

Nakon devet godina provedenih u Puli, festival elektroničke glazbe Slurp! ovo će se ljeto prvi put održati na Martinskoj kod Šibenika, koja u svojoj drugoj sezoni okuplja čak šest glazbenih festivala. U dva dana festivala, 31. srpnja i 1. kolovoza, na ovu jedinstvenu lokaciju u srcu Dalmacije pristiže preko 20 glazbenih imena.

Slurp! festival je ovo ljeto kao selektore programa pozvao nekoliko domaćih i inozemnih kolektiva koji su svojim odabirom napravili program koji dokazuje uspon i kvalitetu domaće underground scene elektroničke glazbe. Dio programa tako je selektirao RatCat kolektiv iz Šibenika, skupina zaljubljenika u glazbu koji godinama intenzivno rade na razvoju lokalne scene.

Njihov je izbor i glavno ime festivala, talijanski duo Modular Project kojeg čine vrhunskih DJ-i Alessandro Fumagallija i Alberto Iovine. Ovaj eklektični dvojac donosi zvuk kojeg definiraju moćni bubnjevi i sintisajzeri, snažno pod utjecajem new Wavea i italo disca iz 80-ih. U njih na glavnoj pozornici nastupit će domaći producentski i DJ house duo PEZNT koji razveseljavaju plesne podije od SAD-a do Azije, jedan od najzanimljivijih DJ-a svoje generacije Lawrence Klein, DJ Jock čije trake redovno izdaje i pušta kultna figura Carl Cox. Tu su i Borut Cvajner i Disrupted Project suosnivači etikete Vakum Records, ekperimentalni duo Outcome, DJ istančanog stila Life4Funk, te dalmatinski DJ-i u usponu Beepolar, Santiago Batacosta i Marco Basler.

Promo

Kao domaćini Get Physical Stage Takovera u petak tu je Get Physical Music, berlinska izdavačka kuća koja je na sceni već skoro 20 godina, i koja je ujedno najbolje prodavani label na Beatportu, najvećem svjetskom "dućanu" plesne glazbe. Get Physical je prepoznao kvalitetu nabujale hrvatske scene, te je tako nedavno objavio kompilaciju Croatia Gets Physical. Na tragu te nove suradnje na njihovoj pozornici nastupit će Insolate, Jan Kinčl, Andrea Ljekaj i Antonio Jukić.

Subotnji "stage takeover" pripao je domaćoj izdavačoj kući Imogen Recordings, koja zastupa zvuk zasnovan na house i disco temeljima. Za ovu možda i najintrigantniju domaću etiketu izdaju brojne legende underground glazbe kao što su Kai Alce, Robert Owens, Brand New Heavies, Don Carlos, Charles Webster, Fred Everything, Darshan Jesrani (Metro Area) i Ashley Beedle. Na Imogen Recordings Stage Takeoveru tako će nastupiti Ilija Rudman, Antonio Zuza, Stipe "Jazzy" Širinić i Bakula.

Za "after" sate su zaduženi Sergej Snooze, Chuby i Nick Jelly.

Promo

Uz ova dva, ovog ljeta u uvali Martinska, najavljeno je još još četiri događanja: ŠI gitarijada / 25.7.; Membrain Festival v.4.5 / 7.-9.8.; Blast fest 2020 / 14. i 15.8. i Martinska Punk / 21. i 22.8.

A organizatori poručuju da i ovo ljeto plovi brod Avalon koji spaja Šibenik i Martinsku. U ugodnoj vožnji šibenskim zaljevom za deset minuta je sa šibenske rive moguće doći na Martinsku.

Pročitajte i:

Skrivena uvala pored Šibenika: Unatoč epidemiji Martinska najavljuje bogatu sezonu

Ljeto u Tehničkom ide dalje: Najavljen bogat program s čak 33 događanja u narednih mjesec dana

Svi putevi vode u Šibenik: Više od deset omiljenih glazbenih imena nastupa za proslavu prvog dana ljeta

Edo Maajka: 'Došao sam do nevjerojatnih spoznaja o sebi, a od potresa se još oporavljam'

Fantastic Zagreb Film Festival: Uživanje u nezaboravnim klasicima i filmovima za obožavatelje fantastike

Linker
19. travanj 2024 16:00