Jonathan bend
 Filip Gržinčić
Divne vijesti

Dobro nam došlo ljeto: Nakon mjeseci tišine u Šibeniku se priprema pravi glazbeni spektakl

Tvrđava sv. Mihovila 21. lipnja slavi Svjetski dan glazbe i pozdravlja ljeto jednodnevnim festivalom Let's Rock.

Nakon više mjeseci tišine, koncerata održavanih po kuhinjama, kupaonicama, praznim studijima ili najnovije drive-in iskustvo odsvirano za publiku u automobilima, čini se da će Šibenik prirediti prvi klasični koncert, barem što se načina nastupa i publike tiče. Datum koji su odabrali je kalendarski prvi dan ljeta i Svjetski dan glazbe, kojeg će dočekati - glazbom.

"Tvrđava sv. Mihovila 21. lipnja slavi Svjetski dan glazbe i pozdravlja ljeto!", stoji u kratkoj najavi događanja. Koncert, festivalskog tipa, u kojem će se na nekoliko pozornica izmijeniti mnogi domaći glazbenici, još uvijek nema definiran finalni broj nastupa.

"Nakon duge neizvjesnosti i dana tišine, glazbena prijestolnica Dalmacije raspalit će jednodnevnim festivalom pod nazivom Let's Rock kojim se obilježava početak ljeta. Ichabod, Ischariotzky, J.R. August, Nipplepeople, Pocket Palma, Jonathan, Lovely Quinces, Rolo, Porto Morto, The Fogsellers, & mnogi drugi vraćaju glazbu tamo gdje pripada – pred publiku", javljaju iz Tvrđave kulture Šibenik.

Riječ je o jednodnevnom koncertu na kojem će se tijekom popodneva i večeri na nekoliko pozornica izmjenjivati domaći izvođači i kantautori. Organizator događaja je Tvrđava kulture Šibenik te se za sada ne otkriva više detalje. Kako su najavili lista izvođača nije konačna, a naknadno će se objaviti i više informacija o događaju i ulaznicama.

Promo

Pročitajte i:

Dunja nije više solo: Lovely Quinces sada je i službeno bend, a izašao je i njihov premijerni singl

Svaki dan, cijelog ljeta: Počinje 'Ljeto u Tehničkom', bogat i raznolik program za Zagrepčane i goste

Najavljeni novi izvođači Seasplasha: Martinska je lokacija koja bi mogla postati sigurno glazbeno utočište na Jadranu

Ljeto nije propalo! Dvadeseti EXIT Festival ipak će se održati

Sretni su i Gabi i Matija: Preuređeni prostor bivšeg kina Odeon nosi ime šibenskog velikana Arsena Dedića

Linker
24. travanj 2024 02:52