Promo
AUDIO-VIZTUALNI FESTIVAL

Illectricity Festival ove godine traje mjesec dana i obuhvaća cijeli Zagreb

Illectricity Festival, zagrebački audio-vizualni festival i jedan od najznačajnijih glazbenih događaja u godini, na rasporedu je od 6. studenog do 9. prosinca 2016. po cijelom Zagrebu. U 12. izdanju nastavit će tradiciju spajanja glazbe, vizualnih umjetnosti i edukacije te tako obilježiti zagrebačku zimu.

Ovoga puta u više od mjesec dana Illectricity će staviti pečat na Zagreb i u najduljem trajanju do sada pokazati zašto se možemo svrstati uz bok europskim metropolama. Illectricity dugu tradiciju temelji na otkrivanju novih glazbenih trendova domaćoj publici, a uz sve to program festivala ima bogat raspored radionica i audio-vizualnih projekata.

Illectricity festival službeno počinje nastupom elektroničkog dua Autechre u nedjelju 6. studenog u Močvari. Jedan od najpoznatijih projekata kultnog Warp Recordsa, Autechre su svoj stil mijenjali kroz karijeru – od početaka s jasnim korijenima u technu, elektru i hip hopu, do kasnijih albuma koji su eksperimentalni, puni kompleksnih ritmova i prikrivenih melodija. Njihovi nastupi uživo su mračna glazbena putovanja koja će vam u potpunosti zaokupiti um. Njima će se priključiti multidisciplinarni umjetnik Russel Hasswell.

U četvrtak 24. studenog u zagrebačkom KSET-u gostuje Guy Andrews. Prvo izdanje objavio je na hvaljenom Hemlock labelu, nakon godina pisanja i produciranja ambijentalne glazbe pod raznim pseudonimima. Njegov talent odmah su prepoznali Massive Attack, za čijeg je Roberta Del Naju remiksirao Battle Box serijal, Marry Anne Hobbs, Scuba, Untold i brojni kolege, te je nastavio izdavati za slavna imena poput Hotflusha i Pennyroyala.

Glavna festivalska večer održat će se u petak 9. prosinca u Boogaloo klubu, a nastupit će engleski producenti Luke Vibert i Synkro, francuski Gary Gritness, naša Ivna Ji te Illectricity Nucomer i CFSN DJs.

Uz sjajan glazbeni dio, Illectricity svake godine na rasporedu ima i brojne besplatne radionice i projekte. Ove godine program je bogatiji nego ikada do sada, te traje kroz više od mjesec dana po cijelom Zagrebu. Od Illectricity Indie Gaming večeri, tu je radionica Pixel Art, Beatmaking with Maschine koja se organizira uz potporu Native Instruments i vodstvo Kooladea, Synth Meetings koju vode Zarkoff, Ivan Biondić i ikonal. I ove godine na rasporedu su stalni programi Videoskop Guerrilla Stream, Bring Your Own Beamer, Sound Clash, kao i Nucomers Night, koja predstavlja nove nade, a natječaj za prijave je u tijeku.

Više informacija možete dobiti na Faceboooku i Instagramu.

Linker
24. travanj 2024 07:50