Otvorenje izložbe

Kazališni opus velikog Tomaža Pandura u Hrvatskoj kroz izložbu fotografija u Laubi

U zagrebačkoj Laubi - kući za ljude i umjetnost do 25. svibnja 2017. možete pogledati zanimljivu izložbu fotografija Aljoše Rebolja pod nazivom "Isklesano vrijeme" posvećenu kazališnom radu iznenada prošle godine preminulog redatelja Tomaža Pandura.

Tomaž Pandur bio je jedan od najznačajnijih suvremenih kazališnih redatelja koji je svojim radom i suradnjom s Hrvatskim narodnim kazalištem, Dubrovačkim ljetnim igrama i drugima trajno obilježio i pridonio hrvatskoj kazališnoj sceni. Publika i danas ima snažna sjećanja na prepoznatljivu Tomaževu estetiku i kazališni jezik, a umjetnici koji su imali prilike raditi s njim sjećaju se njegovog vizionarstva te jedinstvenog procesa izgradnje kazališnog narativa i slike u upečatljive, zaokružene te uvijek nove cjeline.

Promo
Livio Badurina

Organizator izložbe, glumac i umjetnički voditelj Arterarija Romano Nikolić rekao je: "Tomaž nas je zadužio svojim promišljanjem i energijom. Smatram da smo nakon rada s njim svi izašli kao bolji i kvalitetniji ljudi i glumci. Njegova estetika i božanska energija uz pomoć fotografa Aljoše Rebolja ostaje zapisana u vječnosti."

Promo
Aljoša Rebolj i Alma Prica

Promo
Romano Nikolić, Aljoša Rebolj i Livio Badurina

Linker
19. travanj 2024 03:34