Damira Kalajžić
Nezaboravan koncert

Klapa Rišpet uz dvije posebne gošće oduševila prepunu Spaladium Arenu

Jučer se u prepunoj Spaladium Areni u Splitu održao koncert klape Rišpet koji je, prema odazivu publike, postao najprodavaniji klapski koncert u povijesti ove dvorane.

Svoj status najpoznatije hrvatske klape, te činjenicu kako iza najemotivnijih ljubavnih balada nove generacije stoje oni, klapa Rišpet, jučer su dokazali možda najzahtjevnijoj publici – onoj dalmatinskoj.

Damira Kalajžić
Klapa Rišpet uspjela je napuniti Spaladium Arenu do kraja.

Upravo je dalmatinska publika ona koja klapsku pjesmu živi, radi čega je na jučerašnjem koncertu u punoj Spaladium Areni u Splitu zavladala zaista čarobna atmosfera. Publika je, osim iz Splita, dolazila iz svih krajeva Dalmacije, ali i iz susjedne Bosne i Hercegovine. Sat vremena prije početka koncerta zavladao je prometni kolaps prema najvećoj koncertnoj dvorani u Dalmaciji.

Klapa je koncert započela pjesmom 'Bojim se' koja je publici odmah dala naslutiti kako ih čeka večer za pamćenje.

Njihove najpoznatije pjesme poput, 'Šta mi ljube oćeš kazat', 'Fališ mi', 'Prsti zapleteni', 'Kad je pošla ća', 'Samo njoj ću pivat', 'Mislin samo na te', ovi 'Dalmatinski Slavuji', kako ih zovu iz milja, opjevali su zborski sa svojom publikom, a ljubitelji 'pisme' sinoć su stvorili najljepše uspomene.

Damira Kalajžić
Koncert klape Rišpet je najprodavaniji klapski koncert u povijesti Spaladium Arene.

Doživjeti u punom sjaju izvedbe hitova na koje su se mnogi od njih zaljubljivali, slavili, nazdravljali, ali i tugovali pluralizam je koji savršeno pristaje mediteranskom mentalitetu klape Rišpet, koji slavi život u svoj njegovoj punini i nepredvidljivosti.

Također, sretnici koji su na vrijeme nabavili karte za ovaj emotivni spektakl uživali su i u dodatnim iznenađenjima koja su izvođači priredili, pa su im se tako na pozornici pridružile njihove gošće koje su ovu večer učinile još emotivnijom.

Damira Kalajžić
Klapi Rišpet na pozornici se pridružila i Doris Dragović.

Dvije apsolutne dive hrvatske glazbene scene, Doris Dragović i Zorica Kondža, sa svojim anđeoskim glasovima i pravom dozom splitskog temperamenta, raspjevale su publiku i s klapom Rišpet izazvale ovacije publike. Na pozornici su im se još pridružile ženska klapa Neverinke i Duško Ćurlić s kojim su otpjevali njihov zadnji hit 'Kada ljubav dvije duše spoji'.

Sudeći po reakcijama svih prisutnih, sinoć je zaista Dalmacija ujedinjena u savršenoj sinergiji izvođača i publike, koja je tijekom cijelog koncerta pjevala s njima u sav glas. Na kraju su Rišpetovci obećali da će vrlo brzo opet 'zapivat' u gradu pod Marjanom.

Linker
21. studeni 2020 02:21