Promo
Oduševio publiku

Klavirski virtuoz, koji je uz Josipu Lisac izveo himnu na Milanovićevoj inauguraciji, održao spektakl uz more

Da je more idealna kulisa za bilo koju umjetnost, pokazao je pijanist Zvjezdan Ružić. Nakon što je na inauguraciji hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića izveo hrvatsku himnu s Josipom Lisac, sada je oduševio posebnim koncertom na mulu njegovog djetinjstva.

Pijanist Zvjezdan Ružić jedan je od onih glazbenika koji se, osim svojim talentom, izdvaja iz mase i zaista posebnim projektima. To posebno vrijedi za projekt "Pianotron", njegov posljednji u nizu, solistički projekt kojega izvodi na dosad nikad spojenoj kombinaciji instrumenata - koncertnom klaviru i mellotronu.

Prekoračivanje svih poznatih granica i izlaženje iz svake zone komfora glavna su karakteristika njegovog stvaralaštva, na oduševljenje publike, struke, ali i kritičara koji njegovu glazbu, u nemogućnosti da je svrstaju u neki poznati žanr, nazivaju „ Pianotron stil“.

Promo

Kako bi publici još jednom pokazao svoju kreativnost, Ružić je uz podršku Yamahe te gospodina Fernanda Kirigina, ravnatelja Županijske lučke uprave Opatija-Lovran-Mošćenička Draga, postavio Yamaha koncertni klavir na mul uz crveni svjetionik u pitoresknom mjestašcu Volosko u predgrađu Opatije.

Na taj je način otvorio prozor kroz koji je svatko mogao gledati plavetnilo mora i nebo okupano suncem na zalasku popraćeno tonovima njegovih skladbi s albuma „Delightful F“ uz šarmantne priče kako su one nastale.

Promo

"Obožavam spajati moju glazbu s prirodom. Ovoga puta dobio sam ideju postaviti koncertni klavir na molu mog djetinjstva, molu koji nosi toliko mi dragih uspomena, gdje osjećam se kao kod kuće, gdje dobro poznajem svaki kutak. Malo je reći da je bilo romantično, bilo je puno više od toga; bilo je magično! Uživao sam u svakoj noti i svakoj sekundi večerašnjeg koncerta! Posebno sam sretan što mi je toliko ljudi pisalo kako sam im ovim koncertom uljepšao dan. To nema cijenu. Za to živim, zato se bavim glazbom" izjavio je Ružić.

Čitajte i:

Darko Rundek, Sara Renar, Max Jurčić i brojni drugi nastupaju na jedinstvenom koncertu u Zagrebu u doba korone

Ništa od zabave do ranog jutra: Outlook i Dimensions festivali odgođeni za ljeto 2021. godine

Svi su imali nešto za reći: Nabrojali smo bizarne trenutke i komentare koji su popratili inauguraciju

Josipa Lisac prekinula šutnju: 'Živimo u društvu s poljuljanim ljudskim i kulturnim vrijednostima'

Linker
18. travanj 2024 05:05