Press foto
Oda poeziji

Lea Brezar želi potaknuti sugrađane na čitanje: 'Poezija je najkraći put do srca čitatelja'

Projekt #odapoeziji već petu godinu zaredom krasi zagrebačke ulice putem city light i jumbo plakata.

U vjeri da može potaknuti Zagrepčane na čitanje poezije, Lea Brezar već pet godina zaredom na različitim zagrebačkim lokacijama city light i jumbo plakata postavlja kulturnu instalaciju #odapoeziji. Nekad inovacija, a danas tradicija kojom predano promovira tu književnu vrstu izlazeći iz okvira klasične promocije svojstvene knjizi svojim afirmativnim i motivirajućim pjesmama.

Press foto

"U ovim nemirnim vremenima u kojima smo svakodnevno bombardirani strahom i neizvjesnošću, svojim pjesmama kao i uvijek do sad pozivam na promjenu, na prilagodbu i na osnaživanje. Pogled unutar sebe i pronalazak mjesta u kojem ćemo naći mir jedino je što nam treba za preživjeti, što ćete i iščitati iz mojih stihova: Krajevi/Konci/Završeci/Samo su novi počeci/Tkanja/Pletiva/Niti/Toga što će tek biti", izjavila je Lea Brezar, te dodala kako je promocija njezinog životnog poziva - pisanja, logičan slijed aktivnosti jer je brendiranje njezin svakodnevni posao kojeg obavlja kao vlasnica i direktorica marketinške agencije Dhar media.

Press foto

Ideja projekta je pokazati da se poezija čita, voli i kupuje, a ova pjesnikinja, spisateljica i poduzetnica je na ovaj način niz godina popularizira. #odapoeziji autorski je projekt kojim se promovira kultura čitanja poezije, osvještava njezino razumijevanje i demistificira uvriježena ideja da se poeziju ne razumije.

Plakate u narednih 14 dana možete pronaći na sljedećim lokacijama: okretište Črnomerec, Savska - Cibona, Paromlinska, Jurišićeva, Vukovarska – Držićeva, Autobusni kolodvor – Držićeva, Heinzelova (nadvožnjak), a njezine zbirke pjesama na www.leabrezar.com.

Čitajte i:

Poznate mame rekle su nam što misle o mjerama uoči nove školske godine: 'Grč mi je i u srcu i u želucu'

Legendarna glumica otkrila sve: 'Brando me razočarao, a žalim što nisam spavala s Marvinom Gayeom'

U izbjeglištvu počeo driblati, a danas je na vrhu svijeta! Fascinantna Modrićeva priča i na 'otoku'

Linker
17. travanj 2024 02:17