Zagreb Burger Festival
 Promo
burgera i igara

Ljubitelji burgera, pripremite se: U rujnu Zagreb ima dva street food festivala za svakog gurmana

Rujan je mjesec u kojem će uživati svi ljubitelji dobrih burgera. U Zagrebu se održavaju čak dva događaja posvećena ovoj gurmanskoj poslastici - jedan na Strossmayerovom trgu, a drugi na Zrinjevcu.

Street food festivali u Zagrebu nikad nisu bili jači. 6. rujna u 20 sati violončelisitca Ana Rucner otvara Food Film Festival u Zagrebu, već tradicionalni zagrebački festival koji spaja dvije umjetnosti i stvari koje svi jako volimo – hranu i film.

U park Zrinjevac donosi filmske projekcije pod zvijezdama, svaku večer tijekom deset dana, od idućeg petka pa sve do 15. rujna. Kultni foodie filmovi ili filmova s foodie scenama bit će na repertoaru, a sve započinje filmom koji je ove godine dobio Oscara za najbolji film, kao i za originalni scenarij i najbolju sporednu mušku ulogu– Green book.

Promo
Food Film Festival na Zrinjevcu

Promo
Food Film Festival na Zrinjevcu

Na rasporedu se nalaze filmovi Little Italy, Marie Antoinette Sofie Coppole s Kirsten Dunst u glavnoj ulozi, Pulp Fiction, film Chef koji je jedan od najomiljenijih foodie filmova u kojem glavnu ulogu ima kralj svih sendviča – cubano, zatim također Oscarom nagrađeni animirani film Ratatouille...Dekice, jastučiće, tepihe te ležaljke posjetitelji mogu posuditi na licu mjesta.

Promo
Food Film Festival na Zrinjevcu

Radno vrijeme festivala je od 11 do 23 sata te petkom i subotom do ponoći, dok su besplatne projekcije svaku večer u 20:30 sati te petkom i subotom od 21 sat.

Svoja vrata otvara i Zagreb Burger Festival četvrti put na Strossmayerovom trgu, a počinje 12. i traje sve do 22. rujna.

Promo
Zagreb Burger Festival

Dvadeset vrsnih burger majstora iz Zagreba, Ljubljane, Osijeka i Rijeke pokazat će svoje vještine, a ove se godine premjerno predstavljaju Beyond burgeri u kojima guštaju mnoge svjetske zvijezde. U ponudi su i šarene delicije s neobičnim povrtno-proteinskim kombinacijama, šumsko nizinske, lagano "alkoholne", kao i burgere od kojih se oči "znoje", stakeovi i barovi s craft pivima, a tu su i kolači za slatkoljupce.

Zagreb Burger Festival

Promo
Zagreb Burger Festival

Linker
18. travanj 2024 22:55