Mr.Lee & IvaneSky

Mrle i Ivanka zajedničkim projektom predstavljaju Hrvatsku na međunarodnom projektu ‘Rođendan umjetnosti’

Prvi puta naša zemlja ima predstavnike u umjetničkom projektu koji povezuje sve Europske gradove, manifestacije počinje u nedjelju 17. siječnja u 20 sati.

Art’s birthday ili Rođendan umjetnosti međunarodni je projekt koji se ove godine obilježava po 16. put, a po prvi puta u sklopu projekta Hrvatsku će predstavljati Mr.Lee & IvaneSky, odnosno Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle s multimedijalnim projektom ‘Sailor’ koji donosi fuziju glazbenih stilova.

Pogledajte video

Uz ambijentalni zvuk, jazz, cabaret, elektroniku i klasični instrumentarij, tu je i eksperimentalni zvuk nastao uz pomoć Mrletovih instalacija od boca za vodu spojenih oprugom putem koje se emitiraju frekvencije te zvučnog karburatora uz pomoć kojeg smo po prvi puta imali prilike čuti frekvencije i zvukove grada Rijeke, ali i Berlina. Uz podršku pratećeg benda kojeg čine Dražen Baljak, Matej Zec i Ivan Bojčić, izvest će pjesme sa Sailora, ali i s albuma ‘Colors’, prethodnika aktualnog izdanja.

image
Multimedijalni projekt ‘Sailor'.
ROMANO GROZIĆ

Cijela Europa zajedno slavi

’Slavimo Rođendan umjetnosti s gradovima Europe u četverosatnom trajanju. Iz Zagreba direkt do Bratislave, Praga, Stockholma, Beča, Lausanne, Ljubljane, Beograda, Bukurešta, Antwerpena, Lisabona, Madrida, Moskve, Berna, Baden Badena, Kaunasa, i Varšave! Samo za vas Mr. Lee & IvaneSky! Pratite nas u nedjelju od 20 sati putem radija ili videostreaminga’’, poručuju Mrle i Ivanka.

Proslavu rođendana umjetnosti u izravnom prijenosu donosi Hrvatski radio na Trećem programu ove nedjelje, 17. siječnja s početkom u 20 sati, a nastup naših predstavnika pratite od 21.30. Uz radijski prijenos, koncert možete pratiti i putem Facebook eventa.

Pročitajte i:

Tajna uspješne veze: ‘To je sreća, karma. A sad i lockdown pa se Ivanka nema u kog boljeg zagledati‘

Nakon 10 godina odlučili se vjenčati: Planiraju feštu za tisuću ljudi!

Ivanka i Mrle pokazali najslađu članicu: 'Snimali smo u jednom kutu sobe, kći Eva glavna je zvijezda'

Linker
17. travanj 2024 03:28