Neven Jurjak
URUČEN MU JE I PORIN

Nakon 17 godina ponovno u Puli: Sting priredio noć za pamćenje

Nagrađivani britanski glazbenik oduševio je obožavatelje u pulskom amfiteatru: Sting se vratio u Pulu nakon punih sedamanaest godina i publici priredio nezaboravan spektakl.

Vojska obožavatelja koja se satima prije najiščekivanijeg ljetnog koncerta okupila ispred pulskom amfiteatra najavila je da će Stingov koncert biti još jedna noć za pamćenje. Kao predgrupa slavnom glazbeniku nastupili su domaća grupa Buđenje i sin glavne zvijezde večeri Joe Sumner.

Neven Jurjak
Buđenje

Neven Jurjak
Joe Sumner

Neven Jurjak

- Dobra večer, Pula - pozdravio je Sting tisuće obožavatelja i otvorio koncert hitom njegove bivše grupe Police "Synchronicity 2" iz 1983. godine. Na set listi svjetske turneje 57th & 9 našlo pet pjesama snovog albuma, nekoliko obrada poput Ashes To Ashes Davida Bowieja, ali i dobro poznatih hitova kao što su Englishman in New York, Desert Rose i Roxanne kojom je zatvorio službeni dio koncerta. Nakon višeminutnih ovacija i gromoglasnog pljeska, Sting se vratio te odsvirao još nekoliko mega hitova, a pulsku pozornicu napustio je nakon emotivne izvedbe pjesme Fragile koju su u glas pjevali brojni poklonici ovog istinskog umjetnika.

Neven Jurjak

Glazbenika je u Puli dočekalo i veliko iznenađenje: uoči njegoovg nastupa predsjednik Upravnog odbora Porina Neven Frangeš uručio mu je nagradu Porin za posebna dostignuća u glazbi. Prepoznatljiva statua izrađena od bračkog kamena oduševila je britanskog umjetnika čija je turneja "57 & 9" započela početkom veljače, a nakon nastupa na odabranim ljetnim festivalima, početkom rujna vraća se u Sjevernu Ameriku.

Sting i Neven Frangeš, predsjednik upravnog odbora Porina
Neven Jurjak

Neven Jurjak

Linker
25. travanj 2024 14:30