Promo
Premijera dokumentarca

Olimpijski prvaci svijeta braća Sinković sada su osvojili i filmska platna

Brojna publika na sinoćnoj premijeri u dvorani CineStar kina u Areni Zagreb velikim je pljeskom ispratila ekipu dokumentarnog filma "10 jakih", ali i njegove glavne junake – Martina i Valenta Sinkovića.

Film o nepobjedivom dvojcu koji je zajedničkim snagama doveslao do brojnih trofeja na platnu je okupio ne samo braću Sinković, nego i njihovu obitelj, kolege veslače, trenere i ostale sportaše koji su tijekom godina pratili njihove korake do uspjeha.

Promo
Valent Sinković, Marijo Možnik i Martin Sinković

Iako životni put braće Sinković nije bilo lako sažeti, kroz svjedočenja ovih velikih sportaša i njihovih bližnjih ispričana je lijepa priča o trudu i odricanju koji su rezultirali ostvarenjem najvećeg sna – olimpijske medalje. Sam naslov filma "10 jakih", što u svijetu veslanja označava veslačku komandu, sugerira da je riječ o ostvarenju koje malo toga prepušta slučaju. Kao što su istaknuli i članovi filmske ekipe, film je nastojao što realnije prikazati svakodnevni život sportskih šampiona, s naglaskom na pozitivnu poruku koja stoji iza njihovog uspjeha – vjeri u sebe, duševnoj snazi i spremnosti na odricanja. Brojka od 29 uzastopnih pobjeda, uključujući olimpijsko zlato s olimpijade u Rio de Janeiru, rezultati su koji uistinu govore sami za sebe.

Promo
Valent Sinković, Bruno Kovačević i Martin Sinković

Promo
Valent Sinković, Antonela Šušak, Milan Bandić, Manuela Sinković, Martin Sinković

Dio dokumentarca je sniman u Hrvatskoj, na lokacijama zagrebačkoga Jaruna, u domu braće Sinković, na Peruči i u Zadru, a dio u talijanskim gradovima Pizzi i Vareseu te u švicarskome Luzerneu. Također, u film su uvrštene i snimke iz Francuske, Njemačke i Nizozemske. Redatelj ostvarenja je Martin Smerdel, scenarij potpisuje Renata Miličević a za produkciju je odgovorna Red Bull Media House.

Promo
Nika Fleiss

Gledatelji Hrvatske radiotelevizije film će premijerno moći vidjeti 18. svibnja na 1. programu s početkom u 21 sat te u repriznom terminu u nedjelju 21. svibnja na Drugome programu HRT-a.

Promo
Valent Sinković, Antonela Šušak, Leo Pliško, Dario Perković, Martin i Manuela Sinković

Promo
Elin i Ivica Kostelić

Promo
Branimir Bašić, Valent Sinković, Martin Sinković i Drago Ćosić

Linker
15. travanj 2024 11:09