Josipa Lisac i Brigitte Lacombe
 John Pavlish, Slavica Josipović
Oduševila sve prisutne

Otvorenje izložbe koju su svi htjeli vidjeti: Pred objektiv slavne fotografkinje stale i neke naše slavne dame

Nakon gostovanja na Sarajevo Film Festivalu, francuska fotografkinja Brigitte Lacombe oduševila je i Zagreb. Na njezinoj izložbi okupilo se mnoštvo obožavatelja, među kojima su bila i poznata lica s hrvatske javne scene.

Svjetski priznata francuska fotografkinja Brigitte Lacombe jučer je održala izložbu u Francuskom paviljonu Zagrebu na kojoj je predstavila 40 fotografija velikog formata rijetkih i intimnih trenutaka iz njezine dugogodišnje suradnje s utjecajnim filmskim autorima.

Francuska fotografkinja Brigitte Lacombe: 'Nikada nisam požalila zbog toga što se nisam udala i nemam djecu'

Zagreb, 130919.
Francuski paviljon.
Otvorenje izlozbe francuske fotografkinje Brigitte Lacombe. Na fotografiji: Brigitte Lacombe.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todorov CROPIX
Brigitte Lacombe

Lacombe je izložila radove napravljene u razdoblju od 1975. do 2017. kojima otkriva rijedak osobni pogled na suvremenu kinematografiju. Među obožavateljima njezinog rada koji su stigli na izložbu su i mnoga poznata lica iz javnog i društvenog života poput glumice Judite Franković, pjevačica Josipe Lisac, Jelene Rozge, glumice Sanje Vejnović i drugih.

John Pavlish, Slavica Josipović

Brigitte Lacombe počela je raditi na filmovima 1975. kada je pozvana na set filma "Svi predsjednikovi ljudi" redatelja Alana J. Pakule, a nakon toga i na Spielbergov set "Bliski susreti treće vrste". Već godinama surađuje s najvećim svjetskim redateljima poput Martina Scorsesea, Quentina Tarantina, Bernarda Bertoluccija te filmskim zvijezdama Meryl Streep, Leonarda DiCaprija, Cate Blanchett i drugih.

John Pavlish, Slavica Josipović
Josipa Lisac i Brigitte Lacombe

Tijekom više od četiri desetljeća karijere radila je i za najprestižnije svjetske časopise, a njezini su radovi izloženi u PHILLIPS Galeriji u New Yorku, Parizu i Londonu, šangajskom centru fotografije u Kini, u Sotheby's Galeriji u Londonu i Qatar muzeju u Dohi.

Izložba ostaje otvorena od 14. do 28. rujna, ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Linker
25. travanj 2024 01:10