Maja Jurović
NOĆ U MUZEJU

Revija koja se ne propušta: Monika Kravić blistala u crvenom na modnoj noći Aleksandre Dojčinović

Nezaboravnu modnu noć u muzeju Nikole Tesle režirala je dizajnerica Aleksandra Dojčinović koja je sve svoje uzvanike stavila u prve redove.

Aleksandra Dojčinović opet je sve začarala predstavljajući svoju novu kolekciju koja se zove Resort 2019. U zagrebački Tehnički muzej Nikola Tesla pristigle su mnoge poznate osobe iz svih sfera javnog života, a revija se prenosila uz izravan prijenos u splitskom CineStaru.

Brojni poznati su došli podržati novu kolekciju poznate domaće dizajnerice kao što su Dona Vekić, Iva Majoli, Branka Krstulović, Ana Konjuh, Monika Kravić, Tihana Harapin Zalepugin, Ljupka Gojić Mikić, Nadia Cvitanović, Petra Kurtela, Ivana Ergić, Mirna Maras, Ivan Šarić, Korana Gvozdić, Biserka Petrović, Iva Šulentić i mnogi drugi...

modna revija Aleksandra Dojcinovic / Tehnicki muzej Nikola Tesla / Zagreb 02.04.2019. / foto: Maja Jurovic / Monika Kravic
Maja Jurović

'LEI LOU by Alex Dojčinović - kreatorica odjeće, prostora, života - čestitam. Hvala za nezaboravnu večer okruženja i mode!', komentirala je vlasnica modne agencije Tihana Harapin Zalepugin.

Lokacija modne revije nije izabrana slučajno: Aleksandra Dojčinović se referirala na Teslu i 100. godišnjicu od objave serije članaka u uglednom američkom časopisu "The Electrical Experimenter" o izumima ovog velikana, a live prijenosom priredbe željela je, kako je pojasnila, apostrofirati važnost moderne tehnologije, kao strasti koja je pokretala hrvatskog znanstvenika.

Aleksandra sa svojim brendom LEI LOU već 12 godina djeluje na domaćoj modnoj sceni te se svojoj publici uvijek trudi predstaviti nešto novo i svježe.' Resort' kolekcija nije samo međusezonska proljetno-ljetna kolekcija jer se u njoj mogu naći neki zaista posebni komadi - neobično krojena odijela sa šorcem, kožu i pletene veste naglašenih rukava koji su nosivi i zimi.

Aleksandra Birta
Aleksandra Dojčinović s modelima

modna revija Aleksandra Dojcinovic / Tehnicki muzej Nikola Tesla / Zagreb 02.04.2019. / foto: Maja Jurovic /
Maja Jurović

Također, romantičarke će biti oduševljene jarkim haljinama engleskim vezom naglašenih ramena koje odlično nadopunjuju providni, slamnati šeširi i torbice. Osim toga, dizajnerica je osmislila i kožne natikače i sandale s remenčićem u neodoljivim ljetnim bojama. Njezine mini i midi haljine dobro će izgledati i na štikle, ali i na ravne cipele ili čak tenisice.

Glavna nit vodilja ove kolekcije je funkcionalost i nosivost te pomalo neuobičajeno za dosadašnju Aleksandrinu estetiku - sportski duh.

Linker
17. travanj 2024 19:32