put pod noge

Šalabahter za vikend: Zanimljivi događaji koje možete posjetiti u Zagrebu

Dolaskom proljeća i toplih dana cvjeta i ponuda zanimljivih događaja koji se u glavnom gradu održavaju, na otvorenom i u zatvorenom. Može se pronaći nešto za svačiji ukus, od najmanjih nogu do onih starijih, a baš raznolika događanja planirana su za kraj svibnja. Evo kamo se uputiti.

1. Zagreb Coffe Break

Međunarodni festival kave mjesto je za svakog pravog kavoljupca. Održava se 24. i 25. svibnja na Zagrebačkom Velesajmu, u paviljonima 7 i 7A i svi posjetitelji na njemu mogu isprobati okuse kave iz cijeloga svijeta.

Unsplash
kava


Uz sajamski dio, na festivalu će se održati i brojne aktivnosti kao što su degustacije i prezentacije kava, radionice, predavanja, natjecanja, cupping...Festival organizira i zabavu, štandove s hranom i kutak u kojem se mogu igrati djeca i svi oni koji se tako osjećaju. Cijena jednodnevne ulaznice iznosi 25 kuna i mogu se kupiti na ulazu festivala.

2. MSU Block Party

Nakon partyja na krovovima Muzeja suvremene umjetnosti, tulum se seli u garažu, odnosno donji dio pod otvorenim nebom. Ako želite na party, požurite po ulaznice jer nakon cijene od 70 kuna, iznos raste. Zabava počinje u subotu, od 16 sati, a najkasnije možete ući do 18:30. Dobra glazba, piće i zabava dobar su način za provesti subotu!

Facebook

3. OFFTIME festival

Festival glazbe i gastronomije po prvi se puta održava u Zagrebu, točni na Jarunu u klubu Aquarius. Počinje 24. i traje do 26. svibnja i nudi pozitivnu vibru i zabavu uz izvođače koji će stati na scenu kako bi vas potaknuli da plesom izbacite stres iz svog sustava. Na stranicama društvenih mreža pronađite detalje i cijene ulaznica!

Unsplash

4. Proljeće u Maksimiru

Svi koji su željni mentalnog odmora nakon stresnog tjedna mogu se uputiti prema zelenilu parka Maksimir. Besplatni satovi joge, holističke vježbe, meditacija, disanje, svjesni hod šumom, energetske vježbe koje uključuju rad na svim razinama našeg bića, otvaranje protoka, kreativnosti, vitalnosti i sreće - sve to očekuje vas u Maksimiru 26. svibnja od 15 do 19 sati.

Facebook


Prijave nisu potrebne, a druženje je zamišljeno kao susret svih bića dobre volje, koji žele dijeliti zanimljive trenutke.

5. Animafest Open Air

Piknik-kino na otvorenom od 2015. organizira se u zagrebačkim parkovima za sve uzraste. U subotu 25. svibnja u 22 sata na livadi zagrebačkog parka Zrinjevca prikazuju se Animafestovi nagrađivani filmovi. na repertoaru je u subotu film "Veliki zli lisac", a prije projekcije možete skočiti na Gastro Music Fest koji se održava u blizini.

6. R'n'B Weekend

Zagrebačka Gliptoteka HAZU postaje pozornica gdje će se okupiti gastronomski stručnjaci iz zemlje i svijeta, izvrsni chefovi, kreativci, mali proizvođači, miksolozi, coffee eksperti, vinari, pivari, uljari i šmekeri koji žele naučiti i kušati nove stvari.

Na R'N'B Festivalu u petak 24. svibnja uručuju se i zvjezdica i priznanja restoranima koji su uvršteni u MICHELINOV vodič za 2019. godinu.

Promo

Dodjela će se održati u velikoj dvorani Kaptol Boutique Cinema gdje će se okupiti predstavnici restorana ovjenčanih MICHELINOVIM zvjezdicama (restoran Draga di Lovrana, Noel, Monte, Pelegrini te Restoran 360) četrdeset restorana s Michelinovom preporukom te sedam restorana s BIB gourmand oznakom.

Predavanja, masterclassovi, kušanje vinske i pivske ponude te nova saznanja o koktelima i kavi dio su programa. Na R´N´B Weekend Festivalu imat ćete prilike kušati delicije poznatih restorana, uživati u izvrsnim vinima, koktelima, kavi i craft pivima. Naravno, organizira se i večernji party, a ulaz na festival je 75 kuna za dnevnu kartu te 150 kuna za sva tri dana.

Linker
11. travanj 2024 20:41