DVADESETA POVORKA PONOSA

Sandra Benčić sudjelovala je na svakom dosadašnjem Prideu, a ovo je prva godina da se pojavio i gradonačelnik!

Prošlo je već dvadeset godina od prve Povorke ponosa, a na ovogodišnjoj se prvi puta pojavio gradonačelnik!

Dvadeseta Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea ove je godine bila po mnogočemu posebna. Ovo je, naime, prvi Pride na koji je došao gradonačelnik!

Zagrebom danas prolazi Povorka ponosa pod geslom "Prajd zauvijek!", a okupljanje LGBTIQ zajednice, osoba i duginih obitelji Zagreb Pridea započelo je u 14 sati na Rooseveltovom trgu ispred Mimare. U 15:30 sati, Povorka je krenula prema odredštu, a sudionici su prolazili Frankopanskom, Ilicom, Trgom bana Josipa Jelačića, Jurišićevom, Draškovićevom ulicom pa sve do Ribnjaka i Parka ponosa.

image
Na Prideu se pojavio i Predsjednik SDP-a, Peđa Grbin.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čitajte i: Nova saborska ležernost: Sandra Benčić na posao došla u starkama, Urška Raukar u udobnim natikačama

Osim zastupnica platforme Možemo! - Urške Raukar, Rade Borić i Sandre Benčić te predsjednika SDP-a Peđe Grbina i saborskih zastupnika Joška KIlisovića i Domagoja Hajdukovića, na ovogodišnjem Prideu se prvi puta pojavio i gradonačelnik - Tomislav Tomašević.

image
Zagrebom danas prolazi Povorka ponosa pod geslom "Prajd zauvijek!
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Čitajte i: Žene za promjene! Tomašević je uz njih izvojevao pobjedu - Danijela i Sandra brižno čuvaju privatnost, a javno se bore snažno

Tomašević se na 20. Prideu prvi puta pojavio kao gradonačelnik, dok je prijašnjih godina s Povorkom ponosa hodao kao građanin, a potom i kao zastupnik. Od prve godine Povorke, sudionica je i Sandra Benčić.

image
Od prve godine Povorke, sudionica je Sandra Benčić.
FOTOGRAFIJE: DAMIR KRAJAC/CROPIX CROPIX

Mnoga poznata lica također su se pojavila na Povorci, a između ostalih i Luka Nižetić, koji se transparentom "Ljubav je mukte" pohvalio i na Instagramu podržavši na taj način Povorku ponosa LGBTIQ zajednice.

Čitajte i: Tomislav Tomašević otkrio kako je osvojio suprugu Ivu: 'Nije mislila da sam materijal za vezu'

“I see gay people”, “Za rod spremni”,“I pederi su radnici”, “Senidah volimo te”, “Bez podjele na rozo i plavo”, “Prajd zauvijek”, “Dokle više”, samo su neki od brojnih natpisa na transparentima koje nose sudionici.

image
Tomašević se na 20. Prideu prvi puta pojavio kao gradonačelnik.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Kao i svake godine, nakon prosvjednog govora uslijedio je druženje i zabavni program.

Linker
24. travanj 2024 02:11