Ljeto u Tehničkom
 Press
Veliko zanimanje posjetitelja

Svaki dan, cijelog ljeta: Počinje 'Ljeto u Tehničkom', bogat i raznolik program za Zagrepčane i goste

Kombinacija vanjskog prostora vrta i interijera Hale V tehničkog muzeja omogućava kombinaciju raznolikih sadržaja na jednom mjestu, bez obzira na vremenske uvijete.

Život se polako vraća u Hrvatsku, iako je pandemija poremetila mnoge planove, odgodila ili otkazala brojna događanja, Zagreb čeka događanjima bogato ljeto, barem ako je suditi prema onome što se priprema u Tehničkom muzeju. Od početka lipnja puna tri mjeseca, različiti sadržaji izmjenjivat će se na relativno novoj lokaciji - u i oko Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Projekt Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik, tijekom lipnja, srpnja i kolovoza Zagrebu i njegovim posjetiteljima donosi ljetnu oazu u kojoj će se izmjenjivati izložbe, kazališne predstave, koncerti, nastupi DJ-a, pub kvizovi i paneli.

Treće izdanje

Program se odvija u prostorima Tehničkog muzeja Nikola Tesla, Hala V i vrta, svakodnevno od 17 do 23 sata. Ljeto u Tehničkom suradnički je projekt Tehničkog muzeja Nikola Tesla i udruge Scuderia Zagreb i već je u prva dva izdanja, 2018. i 2019., izazvalo veliko zanimanje posjetitelja. Kombinacija vanjskog prostora vrta i interijera Hale V omogućava jedinstveno iskustvo raznolikih sadržaja na jednom mjestu.

Ljeto u Tehničkom, program za lipanj

Ovo ljeto pridružuje im se i Pločnik, popularni gradski multifunkcionalni prostor kod Zapadnog kolodvora, koji će svoju ljetnu inačicu oživjeti upravo u vrtu.

Nakon završetka projekta Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik na istoj lokaciji od 27. do 29. kolovoza održat će se Art Zagreb sajam, a zatim od 1. do 6. rujna Zagreb Design Week.

Fešta otvorenja zakazana je za prvi dan lipnja uz glazbenu podlogu Radio 808 DJ-a Ilka Čulića.

Pročitajte i:

Maša Kolanović dobitnica je EU nagrade za književnost

Povratak u zagrebački HNK uz gala večer Opere

Darko Rundek, Sara Renar, Max Jurčić i brojni drugi nastupaju na jedinstvenom koncertu u Zagrebu u doba korone

Preminuo književnik Bekim Sejranović: Tužna vijest potresla je cijelu regiju

Linker
26. studeni 2021 00:07