PR
BOGAT PROGRAM SE NASTAVLJA

TBF prepunim koncertom, ali i odlično posjećeni filmski programi obilježili treći dan Festivala tolerancije

Ljubitelji nogometa i glazbe danas će doći na svoje, u programu su filmovi Dva poluvremena u paklu, The Nowhere Inn i Bijeg u pobjedu, a večer će zatvoriti Porto Morto svojim DJ setom.

Treći dan Festivala tolerancije TBF je ispunio Bundek i napravili su atmosferu za pamćenje. Presjek pjesama njihove karijere koje su izveli posjetitelji su pjevali u glas. Za koncert se tražilo mjesto više, baš kao i za film Društvene igre, koji je prikazan odmah iza koncerta TBF-a.

image
Izložba, filmovi i čisto uživanje čekaju vas na festivalu.
PR

Posjetitelji su jučer mogli vidjeti film Manekenka Maddy, film o prvoj manekenki s down sindromom. Nakon što se prošetala pistom na newyorškom Tjednu mode, pojavila se na naslovnicama svjetskih modnih časopisa. Iako se čini da živi svoj san, Maddy svaki dan vodi svoje bitke.

Također, jučer je otvorena izložba Zato što postojim Christophera Mavriča, koja je organizirana uz potporu Austrijskog kulturnog foruma. Umjetnik Christopher Mavrič portretirao je osobe starije životne dobi s invaliditetom u ustanovama za socijalnu skrb u Štajerskoj, apostrofirajući temu o kvaliteti života u starosti. Izložba ostaje postavljena na Bundeku do 10. srpnja.

Nakon TBF-a večer je zatvorio DJ Felver, nadaleko cijenjen DJ koji je na sceni više od 25 godina, poznat i kao autor klupskih senzacija Stereo Studio te Stereotip.

Čitajte i: Večer u čast velikog Arsena Dedića: Zagrebačka elita okupila se ispred HNK i odala počast najvećem

Danas će program festivalskog kina Amfiteatar u 20 sati otvorit koncert benda The Bonebomb koji čini provjerena domaća postava iskusnih glazbenika. Autorski je to instrumentalni dragulj u kolekciji suvremene hrvatske glazbe, a čine ga stalni sudionici improvizatorskih sessiona, ponajbolji domaći instrumentalisti. Za današnji nastup band je u svom originalnom aranžmanu obradio najveće hitove The Allman Brothers Banda, Greateful Deada i drugih rock glazbenika koji su obilježili prošlo stoljeće.

image
Na Festivalu tolerancije svatko može pronaći film za sebe.
PR

Ljubitelji nogometa danas će doći na svoje, tako će u 18.00 moći pogledati film Dva poluvremena u paklu. Radnja se događa u Ukrajini za vrijeme Drugog svjetskog rata. Njemački zapovjednik želi proslaviti Hitlerov rođendan nogometnom utakmicom. Okuplja nogometnu momčad od zatvorenika iz radnog logora koja bi se trebala suprotstaviti momčadi njemačkih vojnika. Priča je nastala prema istinitim događajima.

Čitajte i: Modno šarenilo na Prideu: Donosimo neke od najboljih odjevnih kombinacija ovogodišnje Povorke ponosa

U 20.30 na programu je glazbena poslastica, film The nowhere Inn, redatelja Bill Benza. Prijateljice u stvarnom životu, Annie Clark (poznata kao St. Vincent) i Carrie Brownstein donose metafikcionalnu priču o dvije kreativne snage koje se povezuju kako bi snimile dokumentarac o glazbi, turnejama i scenskoj prisutnosti St. Vincent. Priča o dvije bliske prijateljice koje pokušavaju izvući istinu iz komplicirane teme prije nego ih potpuno proždre dvorana ogledala – njihov umjetnički život.

Od 21.30 na programu je film Bijeg u pobjedu, redatelja John Hutsona. Film prati skupinu udruženih ratnih zarobljenika kojima je naređeno sudjelovanje u revijalnoj nogometnoj utakmici protiv njihovih tamničara. Utakmica je prvenstveno zamišljena kao propagandni trik, no saveznici ju počinju koristiti kao paravan za planiranje pokušaja bijega.

image
Večer će od 22.30 zatvoriti Porto Morto svojim DJ setom.
PR

Za kraj današnjeg dana, glazbena poslastica. Večer će od 22.30 zatvoriti Porto Morto svojim DJ setom. Porto Morto jedan je od produkata zagrebačkog JeboTon kolektiva, a njihov glazbeni smjer nezahvalno je definirati jer se temelji na mješavini rocka, progresivnog popa i elektronike. Večeras će nastupati kao DJ set koji obuhvaća sampliran objavljen i neobjavljen materijal.

Sav program je besplatan, a kako biste osigurali svoje mjesto na vrijeme, dođite ranije i narukvice preuzmite na lokacijama.

Linker
19. rujan 2021 19:22