PROMO
Kazališna igra

Tko je ukrao Orašara? Krenite u potragu za omiljenim likom kroz online program kazališta Trešnja

Iskoristite priliku za sudjelovanje u jedinstvenom kazališnom iskustvu - online Kazališnoj igri: Tko je ukrao Orašara? kojom će vas kazalište Trešnja povesti na fantastično božićno putovanje svijetom mašte, a da pritom ne morate napuštati udobnost vašeg doma.

Uslijed koronakrize mnoge kulturne institucije suočile su se s velikim izazovom, a to je način komunikacije s publikom koja nije u mogućnosti posjetiti kazalište. Zato je kazalište Trešnja, koje inače ima dugogodišnju tradiciju proslave božićnih blagdana, pripremilo novo, zanimljivo i dosad neviđeno kazališno iskustvo - online Kazališnu igru: Tko je ukrao Orašara?

Pogledajte video

Igra se sastoji od četiri virtualna prostora, od kojih svaki skriva svoje zagonetke, a da bi igra išla dalje djeca otkrivaju tragove koji ih vode prema čaroliji božićnog duha, te rješavaju zagonetke koje zahtijevaju različite misaone procese. Prostori su tematski i vezani uz fantastične svjetove i likove iz mašte, pa tako i uz originalnu Hoffmannovu priču o Orašaru.

image
Tko je ukrao Orašara? Jedinstvena online kazališa igra u Kazalištu Trešnja.
PROMO

Idealno za male istraživače

Osim što su zabavnog karaktera, zagonetke i problemski zadaci djecu potiču na razmišljanje, sagledavanje problema iz različitih kuteva, uočavanje detalja, povezivanje elemenata u cjelinu na nov način te poboljšavaju njihovu koncentraciju, kreativnost, govorne i vizualne sposobnosti, kao i razvoj analitičkog mišljenja i logičkog zaključivanja.

Igru vodi dobri duh kazališta koji živi u kazalištu već sto godina, poznaje svaki njegov kutak i skriva dobro čuvano blago kazališta. U ovoj priči pomaže Marie pronaći njezinu najdražu igračku. Pogađate? Orašara.

image
Svoju virtualnu ulaznicu možete kupiti od petka 18. prosinca.
PROMO

"Krenite na veličanstveno putovanje popularnom božićnom pričom o Orašaru koja će vas odvesti u svijet čarolije i mašte gdje nema granice između stvarnog i zamišljenog", poručuju iz kazališta. Svoju virtualnu ulaznicu možete kupiti od petka, 18. prosinca, putem poveznice koja će biti dostupna na rasporedu web stranice kazališta Trešnja.

Linker
22. listopad 2021 00:00