Foto: Profimedia
CRNO, BIJELO I METAL

Tko su najbolje odjevene žene na venecijanskom crvenom tepihu?

Kako se radi o najstarijem i nakon Cannesa najznačajnijem filmskom festivalu na svijetu, nije niti čudo da zvijezde mjesecima prije početka manifestacije biraju haljine u kojima će prošetati venecijanskim crvenim tepihom. Dok neke zvijezde pretjeruju nastojanjima da budu zapažene, kao što su to ove godine učinile manekenke Giulia Salemi i Dayane Mello, koje su “zabljesnule” u prilično eksplicitnim kreacijama, druge se odlučuju za minimalizam. 

Za razliku od proteklih godina, kada su “krinoline” bile uobičajena pojava na crvenom tepihu, ove se godine većina uzvanica s A liste odlučila za jednostavnije krojeve, ali i jednostavniji kolorit. U prvih pet dana festivala istaknuo se trend crnih i bijelih haljina, za koje se odlučila većina. U bijelom je očarala mađarska manekenka Barbara Palvin, koja je za otvaranje 73. Mostre odabrala romantičnu toaletu Philosophy dio Lorenzo Serafini, zanosna u crnom bila je britanska glumica Sophie Turner, kao i model Bianca Balti, koja je odjenula mantil-haljinu s potpisom talijanskog modnog čarobnjaka Jeana Paula Gaultiera za brend OVS.

Osim crnog i bijelog, brojne zvijezde su odlučile igrati na kartu blještavila: Emma Stone je tako na otvaranju zabljesnula u srebrnoj haljini Atelier Versace, kao i Dakota Fanning, koja se odlučila za dizajn kuće Miu Miu.

Getty
Dakota Fanning

Profimedia
Emma Stone

Getty/Profimedia
Amy Adams i Caterina Shulha

Profimedia
Bianca Balti

/ Getty/Profimedia
Eva Herzigova i Rocío Muñoz Morales

Profimedia
Sophie Turner

Profimedia
Chiara Ferragni

Profimedia
Eleonora Carisi

Profimedia
Giulia Elettra Gorietti

Linker
25. travanj 2024 01:24