Priključite se

Trebaju našu pomoć: Poznata glazbena imena i vrhunski chefovi pjevaju i kuhaju za mlade bez doma!

Do kraja godine u Splitu će se održati dvije humanitarne akcije, a prikupljena sredstva uložit će se u opremanje tamošnjeg gradskog stana čiji su korisnici bivši štićenici doma za nezbrinutu djecu Maestral. Prvi dio ovog plemenitog projekta je koncert Đanija Stipaničeva i njegovih gostiju u splitskom HNK, a veliko finale je svečana večera s kuharskim, glumačkim i pjevačkim zvijezdama.

U ovo božićno vrijeme nema ljepše stvari od pružanja ruke onima koji ne mogu krenuti dalje bez pomoći drugih. Sudbina je to i štićenika domova za nezbrinutu djecu koji s punoljetnošću gube pravo na zakonsku skrb. Jedini način da s 18 godina ne završe na ulici su gradski stanovi koji im se daju na korištenje do njihove 21 godine života.

Splićani su se ovih dana udružili kako bi prikupili pomoć za adaptaciju i uređenje jednog od takvih stanova koji je do sada bio sigurna luka za 30-tak bivših štićenika Doma Maestral.

image

Chefovi Ivan Pažanin

SASA BURIC/CROPIX

Čitajte i: Tradicija na moderan način: Ivan Pažanin izmamio nam je zazubice 'pomaknutim' receptom za jedan klasik

Uz ravnateljicu doma Jelenu Burazin, inicijator ovog humanog projekta je splitska tvrtka SEM 1986 koja već petnaestak godina organizira slične akcije, a njihovom pozivu među prvima su se odazvali pjevači Petar Grašo, Đani Stipaničev, Zorica Kondža, Tedi Spalato, glumica Nives Ivanković te chefovi Ivan Pažanin i Hrvoje Zirojević.

Đani Stipaničev zvijezda je koncerta koji će se ovim povodom u splitskom HNK održati u nedjelju 19. prosinca. Stipaničevu će se na pozornici pridružiti Tedi Spalato, Lorena Bućan te Đorđi Peruzović.

image

Chef Hrvoje Žirojević

SASA BURIC/CROPIX

Glazbenici će izvoditi pjesme legendarnog Vice Vukova te će to biti i slavlje pjesme, a ne samo dobrote.

Koliko imaju veliko srce Splićani će moći pokazati i 28. prosinca za kada je najavljena svečana donatorska večera u restoranu Kampus splitskog studentskog centra. Za štićenike Maestrala taj će dan pjevati njihovi dugogodišnji prijatelji Petar Grašo, Zorica Kondža, Joško Banov, i grupa Dalmatino, među animatorima je i Nives Ivanković, a uzvanicima će kuhati priznati chefovi Ivan Pažanin, Duje Pisac i Hrvoje Zirojević.

Čitajte i: Chef Zirojević, uz svoje omiljeno proljetno jelo, otkrio nam je da će uskoro ostvariti najveći san

Linker
18. travanj 2024 22:10