Stela Horvat
Podizanje svijesti

Udruga P.I.N.K life obilježila Svjetski dan borbe protiv raka

Kako bi se podigla svijest o važnosti prevencije, poboljšanja kvalitete života oobljenih od raka te pružanja podrške onima kojima je rak uzeo voljenu osobu, udruga P.I.N.K. - life obilježila je Svjetski dan borbe protiv ove zloćudne bolesti.

Udruga Pogled iz novog kuta (P.I.N.K. – life) jučer je na Cvjetnom trgu obilježila Svjetski dan borbe protiv raka. Cilj je bio podizanje svijesti o važnosti prevencije, podrške oboljelima od raka te poticanja svih u društvu - od Vlade lokalne zajednice, poslovnih subjekata, škola, obitelji i pojedinaca, kako bi poduzeli određene aktivnosti u svrhu smanjenja pojavnosti i smrtnosti od raka te poboljšanja kvalitete života oboljelih od raka.

Stela Horvat

Članovi Udruge putem edukativnih letaka informirali su građane o važnosti prevencije malignih bolesti usvajanjem zdravih životnih navika i sudjelovanjem u Nacionalnim programima ranog otkrivanja raka.

Tema obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka 2019. – 2021. "I am and I will" naglašava kako svatko osobno može dati doprinos i poduzeti konkretne akcije u cilju smanjenja utjecaja raka na sebe, svoje najbliže, zajednicu kao i globalno.

Stela Horvat

"Ovo je četvrta godina za redom da obilježavamo ovaj dan kako bi educirali građane o prevenciji raka te potaknuli sve segmente društva na veći angažman u cilju smanjenja pojavnosti i smrtnosti od raka te poboljšanja kvalitete života oboljelih od raka. O raku se treba govoriti što češće i upozoravati građane da primarnom prevencijom sami mogu pridonijeti sprečavanju nastanka ove teške bolesti tako da usvoje zdrave životne navike kroz zdravu prehranu, tjelesnu aktivnost, odgovorno spolno ponašanje, smanjenje izloženosti suncu te izbjegavanje duhana i alkohola, izjavila je Nives Morić, predsjednica udruge P.I.N.K. – life.

Ovoj hvalevrijednoj akciji pridružili su se i gradonačelnik Milan Bandić, izaslanik predsjednika Vlade i Ministra zdravlja, Hrvatskog sabora,Tomislav Dulibašić, zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo Mirela Šentija Knežević te mnogi drugi.

Stela Horvat

Stela Horvat

Linker
18. travanj 2024 23:40