ETNOGRAFSKI MUZEJ PODRŽAVA MOVEMBER

Uskoro kraj natječaja "Najljepša brada Zagreba grada"

Bradu, a osobito brkove u ovom mjesecu nose muškarci diljem svijeta (njih gotovo 5 milijuna) kao znak podrške globalnom humanitarnom projektu Movember kojem je cilj prevencija muških bolesti, prvenstveno raka prostate.

Etnografski muzej se u sklopu izložbe "Puna šaka brade“ pridružuje obilježavanju Movembera i najavljenim programom podiže svijest naših građana o očuvanju zdravlja muškaraca. Za sve one koji imaju ili nemaju brkove, ali žele pružiti podršku Movembru, Etnografski muzej pripremio je cijeli tjedan privlačnih događanja.

15., 16. i 17. 11. u vremenu od 18 do 20 sati - The Barbersi će besplatno uređivati brade i brkove. Za to vrijeme kustosice će održati besplatna vodstva kroz izložbu "Puna šaka brade“.

16. studenog u 19 sati, prim.dr.Egidio Ćepulić održat će predavanje pod nazivom "Nova dostignuća u dijagnosticiranju i terapiji raka prostate“. Rak prostate najčešća je zloćudna bolest kod muškaraca, a svake tri minute jednom se muškarcu dijagnosticira upravo ta opaka bolest. Stoga je važno naglasiti kako je postotak izlječenja 98 % kada se bolest dijagnosticira u ranom stadiju. Zbog toga bi muškarci između 20 i 40 godina života svake tri godine trebali obavljati pregled, a starijima se preporučuje taj pregled obaviti svake godine.

Turistički tramvaj promovirat će svijest o očuvanju zdravlja vozeći po užem centru grada, a građani će ulaskom u tramvaj prisustvovati kratkim savjetovanjima doktora, promotivnim uređivanjem brada i brkova od strane The Barbers tima (zagrebačkih brijača i entuzijasta koji svojim načinom djelovanja čuvaju tradiciju tog starozagrebačkog obrta) i dobiti dar sponzora.

Kako bi što više građana odlučilo podržati projekt Movember, Etnografski muzej pozvao je muškarce da se natječu za izbor i titulu "Najljepša brada Zagreba grada“. To je prvo ovakvo natjecanje u Zagrebu.

U proteklih mjesec dana stiglo je pregršt mailova s fotografijama brkova i brada. U najuži izbor odabrano je pedesetak najbrko-bradonja, koji će se boriti za titulu u tri kategorije: najduža brada, najkreativnija brada i brada s najviše glasova dobivenih putem društvenih mreža.

Svečanost prvog izbora“Najljepša brada Zagreba Grada”, održat će se 19. studenog 2016. u 20h u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Linker
12. travanj 2024 14:05