Predstavnici Australie, Eurosong 2019.
 Profimedia, TEMP Rex Features
susjedi u finalu

Uzbudljiva prva polufinalna večer Eurosonga: Srbija i Slovenija izborile finale

U Izraelu u Tel Avivu u utorak je započeo 64. po redu izbor za pjesmu Eurosonga. Od 17 zemalja koje su predstavile svoje izvođače i pjesme, njih 10 je izborilo prolazak dalje.

Prvu polufinalnu večer Eurosonga otvorila je prošlogodišnja pobjednica, Izraelka Netta s pjesmom 'Toy', koja je prije godinu dana osvojila publiku svojim 'kokodakanjem' na pozornici. Nakon Nette, natjecanje je otvorila predstavnica Cipra, Tamta s pjesmom 'Replay' te zaigrala na kartu seksepila.

Od naših susjednih zemalja prolaz dalje izborila je Slovenija koju je predstavljao par u bijelom čija se kemija osjetila na pozornici, Zala Kralj i Gašper Šantl s pjesmom 'Sebi'. U finalu će se predstavljati i Srbija s pjesmom autorskom pjesmom Nevene Božičević 'Kruna'. Pjesmu je posvetila suprugu, a na pozornici je privukla pažnju neobičnom crnom haljinom i upečatljivim nakitom.

Naš predstavnik na ovogodišnjem natjecanju Roko Blažević svoju izvedbu 'The Dream' izvodi u četvrtak, 16. svibnja kada će pokušati izboriti prolazak u finale Eurosonga, koje se održava u subotu, 18. svibnja. Uz Srbiju i Sloveniju, prolaz dalje nakon prve polufinalne večeri dobile su Grčka, Bjelorusija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island i San Marino.

Tamta of Cyprus performs during the rehearsal before semi-final 1
Eurovision Song Contest, Rehearsals, Tel Aviv, Israel - 13 May 2019, Image: 433017148, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Predstavnica Cipra, Eurosong 2019.

TEL AVIV, ISRAEL - MAY 13, 2019: Zala Kralj and Gasper Santl representing Slovenia perform during a dress rehearsal of the first semi-final of the 2019 Eurovision Song Contest. Vyacheslav Prokofyev/TASS, Image: 432894719, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TASS
Profimedia, TASS
Predstavnici Slovenije, Eurosong 2019.

Linker
18. travanj 2024 19:55