pregršt komedija

X. Bobijevi dani smijeha: Mnoga poznata lica nisu mogla propustiti spektakularno komičnu parodiju genijalnog naslova

Festival je otvoren komedijom o Romeu i Juliji, duhovitoj priči iz pera Ephraima Kishona, koja je publiku dobrano nasmijala.

Iako zbog epidemiloških mjera na otvorenju desetih 'Bobijevih dana smijeha' u Histrionskom domu nije održano prigodno druženje, ta manifestacija kazališne komedije nije mogla bolje početi.

Premijera Histrionske predstave 'Bila je to ševa' po tekstu izraelskog dramatičara Ephraima Kishona u režiji Lee Anastazije Fleger dobro nasmijala je publiku, a protagonisti Vanda Winter, Hrvoje Klobučar i Zlatko Ožbolt nagrađeni su dugim pljeskom.

image

Predstava 'Bila je to ševa'.

PROMO

Ta duhovita priča, parodija na Shakespeareove romantične junake Romea i Juliju koji su se u ovoj varijanti vjenčali i doživjeli krizu srednjih godina uz divlju kćer jedinicu, bila je kako bi se reklo, puni pogodak za otvorenje festivala posvećenog velikom glumcu i Bobiju Marottiju.

image

Josip Bobi Marotti.

PROMO

Čitajte i: Slovenska vokalna glazbena senzacija nastupa u Lisinskom: Njihove obrade hitova svjetskih zvijezda svakako valja doživjeti

- Stvarno su bili odlični, pogotovo njihovo spretno uskakanje iz uloge u ulogu. To je kazališni humoristični klasik kojeg ljubitelji komedije ne bi trebali zaobići, a smijeh je najbolji lijek za ova čudna vremena - kazala je glumica Ana Marija Percaić , koja je uvijek kada nisu zajedno na sceni, vjerna podrška iz publike svom dečku Hrvoju Klobučaru.

image

Ana Marija Percaić.

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Na 'Bobijevim danima smijeha' koji traju do 25. studenog, odigrat će se 13 predstava iz cijele Hrvatske, a festival će uz dodjelu nagrada ponovo zatvoriti izvedba komedija 'Bila je to ševa'.

image

Predstava 'Bila je to ševa'.

PROMO
image

Sin Reno Marotti s obitelji.

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
image

Ivan Goran Vitez, supruga Asja i kći Aleta.

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
image

Ana Herceg.

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
image

Sanja Marin i sin Marko.

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
image

Senka i Davor Meštrović.

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
Linker
23. travanj 2024 20:35