Kuhanje s ljubavlju

Za sve je kriva čokoladna torta: Iako kuha ‘iz glave‘, Sanja Vejnović sabrala je recepte i objavila kuharicu

Naša popularna glumica u prostoru Drugog programa u Zagrebu predstavila je svoju prvu kuharicu ‘Iz moje kuhinje, s ljubavlju‘.

Na promociji kuharice "Iz moje kuhinje-s ljubavlju", zagrebačke glumice Sanje Vejnović okupilo se malo, ali probrano društvo. Većina njih dobro je upoznata koliko je Sanja spretna za štednjakom, a od sada će mnogi moći zaviriti u njezine kulinarske tajne koje ju čine vrhunskom kuharicom.

"Drago mi je da je kuharica konačno vani. Pripremala sam ju godinu dana, kao da snimam ozbiljan film. Ali kako svemu pristupam studiozno tako sam pristupila i ovom zadatku. Svi recepti, pa i oni klasični imaju neki moj kreativni upliv jer sam svako jelo isprobavala godinama i prilagodila svom ukusu. Sve su to isprobana jela koja pripremam svojim ukućanima, a čitateljima sam uz odlične fotografije ponudila opsežno napisane postupke koji prethode svakom tanjuru. Nadam se da će im moji recepti biti ukusni kao i meni", kazala je Sanja Vejnović za Gloriju.

image
Sanja Vejnović objavila je kuharicu 'Iz moje kuhinje, s ljubavlju'
MARKO TODOROV/CROPIX

Kuharica sadrži 145 recepata, jela je fotografirao njezin suprug Goran Mećava, filmski snimatelj. Na predstavljanju knjige recepata autorica je otkrila da najviše voli pripremati variva. "Mogu slobodno reći da je ovo mediteranska kuharica, čija jela sadrže najbolje dijelove iz drugih kuhinja svijeta. Osim odličnih okusa nisam zaboravila na tehniku pripremanja jela, zato je svaki recept detaljno opisan".

Čitajte i: Ova avantura Sanje Vejnović: ‘U slatkim i slanim kreacijama, začini su moje najveće bogatstvo‘

Čitajte i: Sanja Vejnović o karijeri, obitelji i mrskom odlasku u mirovinu: ‘Sad mi je žao što se nikad nisam zaposlila‘

Provjereno dobri recepti

I prije nego se posvetila pisanju kuharice, Sanja je recepte i trikove velikodušno dijelila s prijateljima, posvjedočila je tome Marijana Mikulić.

image
Sanja i dizajnerica Matija Vuica
MARKO TODOROV/CROPIX

"Godinama sam radila puslice koje su mi uvijek ispale krivo, ili previše gnjecave ili previše tvrde. Tek od kada ih radim po Sanjinom receptu ispadaju mi kao iz slastičarnice", kazala nam je Sanjina kolegica Marijana Mikulić.

Urednik izdanja Zoran Maljković otkrio je kako je došlo do ideje za Sanjinu kuharicu, ali i da su na realizaciju ipak malo pričekali. "Sanja uvijek kada govori o kuhanju kaže da ne prati recepte, nego da ih radi po svome. Sjećam se da mi je prije 15 godina pripremila tortu koja ne sadrži šećer. To je bila najčokoladnija stvar koju sam u životu probao i tada sam pomislio da bi Sanja mogla napraviti kuharicu. Ta ideja je stajala sve dok nije došlo vrijeme pandemije, kada sam prvi puta ozbiljno razgovarao sa Sanjom i predložio joj da zajedno sa suprugom Goranom Mećavom napravi kuharicu", rekao je Maljković.

image
Sanja Pilić, Ljudevit Grgurić Grga i Tihana Harapin Zalepugin
MARKO TODOROV/CROPIX

Ova se knjiga obraća entuzijastima koji vole kuhati. Na vrlo lijep i nenametljiv način potiče na kuhanje - Kuharica sadrži moderna i tradicionalna jela u kojima najviše uživamo, ali sa sitnim izmjenama na Sanjin način.

image
Sanju je podržala i Zdenka Kovačiček
MARKO TODOROV/CROPIX
Linker
16. travanj 2024 06:33