Sandro Sklepić
Fuliranje is coming to town

Zagrijavanje za blagdansko raspoloženje: Osmo izdanje Fuliranja stiže u Zagreb

Stiže nam i to doba godine - ukrasi, lampice, božićne pjesme, a s njima i mirisi kobasica i kuhanog vina koji će zavladati centrom glavnog grada.

Od 28. studenog pa sve do 1. siječnja nove godine vrata će biti otvorena na osmom izdanju Fuliranja. Kao i do sada, street food festival smjestio se na Strossmayerovom trgu u Zagrebu te će ugostiti tridesetak restorana i kreativnih barova, a raskošne okuse iz raznih dijelova svijeta predstavit će iskusni Chefovi i food entuzijasti.

Izbor hrane i pića tako neće razočarati, pronaći se može za svakoga po nešto. Ljubitelji istarskih specijaliteta poput ombola i istarske kobasice mogu se zaputiti na kućice Fermaj Tovara, B.A.B. Piantina i restorana Vodnjanka. Južnjaci Opat s Kornata dolaze s janjećom pekom i krvavicama, a s bračkog Bola premijerno dolazi Biomania - prvi organski street food.

Sandro Sklepić

Market by T&T, osim poznate street sarmice, još uvijek u svom kuhinjskom "laboratoriju" osmišljava nove twistove, a El Toro ostaje vjeran latinoameričkim strastvenim okusima. Wurst Bar i Berlin kao i Institut za kobasice by Mate Janković pripremaju sočne i mirisne kobasice, dok su
Rougemarin i Submarine i dalje sinonimi za vrsne street food delicije.

Sandro Sklepić
Fuliranje

Sljeme će sniježiti i papriti svojim germ knedlama, Čiketina donosi razne varijacije piletine, SOI by Vid Nikolić vodi do Kine, Japana i Indije, okuse Japana dovodi Hanami, a premijerno ove godine kućicu ima Pokerai by Chili s poke bowl twistovima.

Promo

The Garden Bar&Kitchen se pobrinuo za veggie obožavatelje s beyond hot dogom, a bogat izbor vegetarijanskih i veganskih jela nalazi se i na ostalim kućicama.

Premijerno stiže svjetski poznati atlas hrane TasteAtlas. Iz svoje riznice predstavlja na kućici Pastel de TasteAtlas mirise i okuse Italije i Portugala. Na Fuliranju nas očekuju i fritule, germnknedle i ostale zimske slastice, kao i kuhano vino i gin. Na festivalu je predviđeno i 16 live nastupa te više od 35 DJ-a.

Promo

Linker
23. travanj 2024 12:54