Dodjela za pamćenje

‘Zlatni studio‘: Goran Navojec proglašen najboljim glumcem, Ivana Paradžiković najboljom voditeljicom

Najveća medijska nagrada u zemlji dodijelila se u pet skupina - film, televizija, kazalište, glazba i radio i to u 19 kategorija. Posebno glazbeno iznenađenje bila je premijera glazbenog spektakla ‘Lakestock‘ u kojem je sudjelovalo 50 najboljih hrvatskih bubnjara, gitarista, basista i vokala.

Danas se u prostorijama Hrvatske radiotelevizije, dvorani Anton Marti, održala četvrta po redu dodjela najveće medijske nagrade u Hrvatskoj - "Zlatni studio" Jutarnjeg lista. I ove je godine organizacija pod vodstvom Dragutina Broza i glazbenog producenta Ante Gela, kao i mnogih drugih, priredila spektakl za pamćenje.

Iako se ove godine održala bez publike, dodjela nije bila ništa manje raskošna, posebice zbog premijere dosad neviđenog glazbenog spektakla "Lakestock".

Ovogodišnju dodjelu "Zlatnog studija" vodili su Daniela Trbović i Ivan Vukušić, a među uzvanicima je bilo mnogo poznatih lica poput glumca Enisa Bešlagića, glumice Ane Begić Tahiri, voditeljice Marijane Batinić, Tatjane Jurić, voditelja Joška Lokasa i Zorana Šprajca, glumica Lane Barić i Made Peršić.

image
Joško Lokas, Marijana Batinić, Zoran Šprajc i Enis Bešlagić
MARKO TODOROV/ CROPIX

Navojec drugi put pobjednik

Program je započeo Petar Grašo s izvedbom pjesme "Neće nas zauvik bit" koja je nominirana u glazbenoj kategoriji "Pjesma".

image
Petar Grašo.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Potom su prezenteri za kategoriju "film" Borko Perić i Nina Violić proglasili "najboljeg filmskog glumca" - među nominiranima su bili Rade Šerbedžija za ulogu u filmu "Ribanje i ribarsko prigovaranje", Goran Navojec za ulogu u filmu "Mare" i Goran Bogdan za ulogu u filmu "Otac", a pobjedu je odnio Navojec kojemu je ovo druga pobjeda u kategoriji. Najboljim filmom proglašen je film "Tereza 37".

image
Goran Navojec.
MARKO TODOROV/CROPIX

Uslijedio je glazbeni predah: Zsa Zsa je izvela pjesmu "Ova ljubav", Marko Tolja "O tebi ovisan", dok je Vanna otpjevala pjesmu "Puna memorija".

image
Ivana Paradžiković.
DAMIR KRAJAC/CROPIX

Nagradu za "najbolje novo lice u kazalištu i na filmu" odnijela je Matea Marušić, dok je najboljom kazališnom predstavom proglašena "Štajga" (GK Joza Ivakić - Vinkovci) koju je napisala Ivana Šojat. U kategoriji za "najbolju glumicu" pobjedu je odnijela Marija Škaričić, nagradu za kategoriju "najbolje muške uloge" dobio je Miroslav Čabraja, a Ana Begić Tahiri proglašena je najboljom u kategoriji "najbolje ženske uloge.

image
Ana Begić Tahiri
MARKO TODOROV/ CROPIX

Zlatni studio za "najbolju radijsku postaju" prema mišljenju slušatelja dobila je Radio Istra.

Premijera Lakestocka

Pedeset najboljih hrvatskih bubnjara, gitarista, basista i vokala na Bundeku su se okupili kako bi izveli kultnu pjesmu Atomskog skloništa, (Za ljubav) "Treba imat dušu", među kojima je bio i frontmen i autor pjesme Atomskog skloništa Bruno Langer. Premijera glazbenog spektakla pod nazivom "Lakestock" sve je ostavila bez daha, a njezina poruka je važnost zajedništva, nade, utjehe i solidarnosti.

image
Andrija Jarak.
MARKO TODOROV/CROPIX

Nakon spektakularnog predaha, Edita Lučić Jelić s Radija Dalmacija dobila je nagradu u kategoriji za "najbolji radijski glas", dok je za najboljeg TV novinara proglašen Andrija Jarak s Nove TV, kojemu je ovo treći Zlatni studio.

Ivana Paradžiković odnijela već drugi Zlatni studio

Dodijeljena i nagrada u kategoriji za "najboljeg TV voditelja ili voditeljicu", a prvi put u povijesti Zlatnog studija sve nominirane su žene - Mojmira Pastorčić (RTL), Doris Pinčić (HTV) i Ivana Paradžiković (Nova TV), a pobjedu je drugi put zaredom odnijela Ivana Paradžiković.

Zlatni studio za "najbolju TV zabavu" odnio je glazbeni talent show "The Voice Hrvatska", a nagradu je primila voditeljica Iva Šulentić.

Nakon dodjele nagrada u kategoriji "televizija" nastupili su Nika Turković, Josip Palameta, pobjednik "The Voicea" Vinko Ćemeraš, pobjednica Dore Albina Grčić i Jure Brkljača.

Sjećanje na preminule umjetnike

Glazbena legenda Davor Gobac i jedna od omiljenih domaćih pjevačica koja se vratila na glazbenu scenu, Vesna Pisarović, proglasili su pobjednika u kategoriji "hit godine". Nominirani su bili Petar Grašo s pjesmom "Neće nas zauvik bit", Massimo s "Mali krug velikih ljudi" te Marko Tolja s pjesmom "O tebi ovisan", a Zlatni studio osvojio je Massimo.

U sjećanje na preminule glumce, glazbenike, novinare i pjesnike Rajka Dujmića , Zdenku Vučković, Zdenku Heršak, Veru Zimu, Nedu Arnerić, Zoju Odak, Špiru Guberinu, Miru Vidovića, Mustafu Nadarevića, Đorđe Balaševića, Laza Golužu, Miru Furlan, Peru Kvrgića, Milku Babović, Kiću Slabinca, Mladena Kušeca, Dalibora Sokolića izvedena je pjesma Rajka Dujmića.

Najboljom TV emisijom proglašen je RTL Direkt, najbolji TV reality show je "Život na vagi", a najbolja TV serija je "Nestali".

image
Zoran Šprajc
MARKO TODOROV/ CROPIX

Jure Brkljača odnio je Zlatni studio za kategoriju "najbolje novo lice na glazbenoj sceni", dok je Massimo proglašen za "pjevača godine".

image
Massimo.
MARKO TODOROV/CROPIX

U kategoriji "najboljih pjevačica" nominirani su Jasna Zlokić, Vanna i Zsa Zsa, no najviše glasova osvojila je Jasna Zlokić. Massimo je izveo pjesmu "Mali krug velikih ljudi" za koju je dobio Zlatni studio.

image
Jasna Zlokić.
MARKO TODOROV/CROPIX

Posebna nagrada

Dodijeljena je i posebna nagrada Vlatki Kolarović, glavnoj urednici HTV-a 3, Ivani Kocelj, rukovoditeljici RJ-a Glazba HRT-a i ravnatelju HRT-a Kazimiru Bačiću za emisiju "Sunčana strana Prisavlja".

"Ugošćujući glazbenike uživo, u trenutku dok nigdje drugdje nisu mogli nastupati zbog epidemioloških razloga, Hrvatska radio televizija i redakcija Kulture HRT-a na najbolji su mogući način ispunili svoju funkciju javne televizije. Serija koncerata, nastupa uživo, na otvorenom, uz vrhunski prijenos i produkciju, ozbiljno je ulaganje u kulturu i glazbu kakvo nismo mogli vidjeti nigdje drugdje. Stoga je uredništvo Jutarnjeg lista odlučilo dodijeliti poseban Zlatni Studio emisiji Sunčana strana Prisavlja. Čestitamo i nadamo se da će se emisija nastaviti emitirati i dalje", kazao je Goran Ogurlić, glavni urednik Jutarnjeg lista.

Za kraj izvedena je pjesma "Hrabri ljudi" pokojnog Arsena Dedića i Đorđa Novkovića koju su otpjevali Gabi Novak, Tereza Kesovija, Josipa Lisac, Jasna Zlokić, Doris Dragović, Zorica Kondža, Gibonni, Marko Tolja, Petar Grašo, Tomislav Mužek i Tedi Spalato.

image
Marijana Batinić
MARKO TODOROV/ CROPIX
image
Mada Peršić
MARKO TODOROV/ CROPIX
image
Lana Barić
MARKO TODOROV/ CROPIX
image
Enis Bešlagić
MARKO TODOROV/ CROPIX
image
Joško Lokas
MARKO TODOROV/ CROPIX
Linker
18. travanj 2024 10:31