#ŠIKSIK

Paula Šik Sik savjetuje: Ako ste ikada razmišljali o udomljavanju psa, sad je pravo vrijeme

U život naše Paule Šik Sik stigla je velika ljubav! Njezini dani više neće biti isti, a uoči Valentinova više ne brine oko toga tko će je pozvati na spoj, jer zna da je za sreću dovoljan jedan mali, slatki psić Shan.

Zašto sada?

1. Ja sam ga nabavila pa se mogu praviti pametna

2. Valentinovo je uskoro, a realno, dečka ne možeš udomiti (eventualno kupiti, al' nikad ti neće dati toliko ljubavi kao pas)

3. Ako ti sama pomisao da želiš psa potencira pozitivne emocije, trebaš tu emociju produžiti (tako što ćeš ga nabaviti)

Meni pas nije bio ni na kraj pameti, jer sam se zgražala njihovog 'mirisa', urina i kakice. Nisam imala potrebu pomaziti psa na ulici i koja se čudom čudila svima koji bi 'padali u nesvijest' svaki put kada bi THE PAS prošao ( da objasnim samo, THE PAS je bio svaki....)

Jedine životinje koje sam ja odobravala bile su mačke. Ne pitaj me zašto jer ako krenem objašnjavati, neću stati do sutra (razumjet će sve ljubiteljice 'Purr! Purr!' predenja).

Zašto onda pas?

Screen shot

Slušam, od stoljeća 7., kako su psi privrženi, kako ti se nenormalno raduju, kako ti pružaju nemjerljivu ljubav, a i na kraju krajeva su obaveza.

Obaveza? Može. To mi treba.

Ako nisi znala, što više imam obveza, ja sam sretnija.

A zašto ne bih bila još malo? Još ako usto dobijem ljubav i pišanje od sreće pa di ćeš bolje!

Također, ako si pažljivo čitala, treća točka spominje pozitivne emocije. Naime, psihologija kaže da ako želiš biti sretan, moraš sve stvari koje te čine sretnom produžiti, a one koje te čine nesretnom, prekinuti pozitivnima.

Na primjer ako te čitanje knjige ili trčanje ili recimo slikanje čini sretnom i ispunjenom, radi to svaki dan. Što češće. Iz prve možda nećeš znati što te točno veseli pa zapisuj svaki dan male stvari koje te razvesele, a onda ih sutra ponavljaj.

Ako se zatekneš u negativnim mislima prekini ih aktivnosti koja ti budi pozitivnu emociju.

Pa makar to značilo kupnju psa.

Eto, zato pas. Obaveza u meni budi pozitivnu emociju. Odlučila sam ju produljiti tako što sam nabavila psa, a ono što je uslijedilo se ne može opisati riječima.

Ali pokušat ću jednom: 'Nisam znala da mogu toliko voljeti i to u tako kratkom razdoblju.'

Poruka dana: za sreću vam je dovoljan jedan mali, slatki psić. Provjerite sami.

Voli vas,

Vaša,

Paula Šik Sik

Linker
18. travanj 2024 07:08