SASA BURIC/CROPIX
Dobro joj stoji

Otočki zen Danijele Dvornik: Ponekad se ulovim da sam prigrlila samački život pa se prepadnem

Bivša menadžerica i udovica Dina Dvornika, majka Elle i baka, po novom influencerica i ponosna Bračanka uživa u svojoj novoj rutini i životu koji je stvorila posljednjih godina. Dok čeka prvu berbu maslina sa svojim pratiteljima dijeli zanimljive spoznaje.

Bivša menadžerica i udovica Dina Dvornika, majka Elle i baka, po novom influencerica i ponosna Bračanka uživa u svojoj novoj rutini i životu koji je stvorila posljednjih godina. Dok čeka prvu berbu maslina sa svojim pratiteljima dijeli zanimljive spoznaje.

Da joj Brač dobro pristaje, već se dugo zna, ali svejedno Danijela Dvornik ne prestaje oduševljavati svojim ‘razglednicama‘ s tog otoka. U posljednjoj je pokazala svoje nasmijano i odmoreno lice, a uz crno bijelu fotografiju posegnula je za mudrosti jednog od najvećih pjesnika njemačkog govornog područja.

"Nikad ne treba očajavati, kad se nešto izgubi, osoba ili radost ili sreća; sve se još divnije vraća. Što otpasti mora, otpada, što nama pripada, uz nas ostaje, jer sve se po zakonima odvija, koji su veći od naše spoznaje i s kojima smo samo naočigled u suprotnosti. Treba u sebi živjeti i na cijeli život misliti, na sve svoje milijune mogućnosti, širine i budućnosti, naspram kojih ne postoji ni prošlo niti izgubljeno", citirala je Danijela poznatog književnika Rainera Mariu Rilkea. Osim mudrosti svoje je pratitelje oduševila i prirodnim, svježim izgledom.

Da ta filozofija prihvaćanja gubitaka, kako bi u život ušlo nešto još bolje nisu samo pusta slova na papiru, nego da ju ona uistinu i živi vidljivo je iz njenog prethodnog posta, kada je uz jednostavnu sliku ručka obrazložila i kako ovih dana živi.

"Počela sam se ponašati kao prava otočanka, doručak je do 9, ali ručak je već u 13 sati. Onako kako su to radili naši ‘stari‘. Ima neke romantike u tome, ali i logike. Za ručkom u to vrijeme, manje si gladna pa ti ručak može biti ovako ‘skromnih‘ porcija. A večera, ona može biti servirana, ali i ne mora, ovisno kako se osjećam. Ovih dana sam baš nekako ‘fjakasta‘, nemam volje za ništa osim jutarnjeg treninga kojeg odrađujem nekim automatizmom i skrivenom energijom. To je sada već stvar mozga koji tako čudesno funkcionira u jutarnjim satima ali navečer iza 22 sata se gasi … to su trenuci kad više ne znam i ne mogu pratiti koje su teme na tapetu, kad u glavi vidim samo svoj krevet i sebe u horizontalnoj pozi", napisala je Dvornik. A u tom miru zasigurno leži i ‘tajna‘ njenog spokojnog i svježeg izgleda - čak i kada ju je ulovila ‘fjaka‘.

Dalje Danijela opisuje kako joj izgledaju dani i nastavlja da uvečer sluša svoje tijelo i uopće ne dvoji da treba rano otići u - krevet. Dodaje da možda pročita nešto iz knjige ili pogleda seriju, ali i to postaje preteško za njene kapke.

"Ponekad se ulovim u mislima, prije nego zaspem kako sam zapravo prigrlila samački život i ponekad se prepadnem te spoznaje, ali ipak završim razmišljanje optimistično ‘sutra je novi dan‘. Ali vjerujte, u svemu tome ja sam ispunjena i radujem se svakom novom danu. Jer toliko toga imam u životu sto me čini radosnom. Evo, idući tjedan mi stižu Lumi i Balie i bas se tome veselim jer će me izbaciti iz ove moje ‘fjake‘. Misto se pomalo prazni turistima i sad nastupa najljepši dio ljeta. Pa masline! Ove godine berem svoje masline i imat ću svoje ulje… To je ostvarenje dugogodišnjeg sna", zaključila je Danijela.

image

Danijela Dvornik u svojoj ljetnoj kuhinji na Braču

Privatna arhiva
Linker
26. travanj 2024 01:37