Za Banovinu

365 dana nakon potresa, za Petrinju i Sisak kuhaju volonteri ‘Chef kuha doma‘

Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenim potresom.

Petrinja i Sisak nisu zaboravili volontere inicijative 'Chef kuha doba' koji su nakon potresa bez razmišljanja krenuli u pomoć te naredna dva tjedna kuhali za sve one kojima je svakodnevno bio potreban topli obrok, kao što ni volonteri nisu zaboravili na njih.

Chefovi koji pod okriljem ove inicijative iza sebe imaju već nekoliko hvalevrijednih projekata, bit će na glavnom trgu u Petrinji, odakle je i krenula njihova akcija nakon razornog potresa, na isti dan, 29. prosinca u 12 sati, 365 dana kasnije.

image

Pero Savanović i Mate Janković

CHEF KUHA DOMA

Simbolično, podijelit će se 365 besplatnih obroka, kao podsjetnik na dane zajedništva i nade u pomoć i bolje sutra za ljude pogođenim potresom te ukazati na sadašnju situaciju, u kojoj se ljudi Banije osjećaju pomalo zaboravljenima. Upravo zato, volonteri će ponovno ujediniti snage i dati im tako potrebnu pažnju.

image

Volonteri "Chef kuha doma"

CHEF KUHA DOMA

Simbolika 365 obroka, nadaju se, ne samo da će podići moral i dati novu nadu ljudima Banovine, nego i ukazati da će trebati još neko vrijeme rasporediti snage i ostati na terenu i pomagati, a ta pomoć treba biti konkretna, pravovremena i ciljana.

Linker
20. travanj 2024 17:55