tjedan menstrualnog siromaštva

Blizanci su frustrirani, Ribe žele da im čitaju misli: Kako izgledaju ‘oni dani‘ za svaki horoskopski znak?

Svaka se žena s menstruacijom i sa svime što ona donosi nosi na svoj način. Mnoge od nas su u tim danima posebno osjetljive, a kako biste se barem na trenutak nasmijali i zabavili, pogledajte kako se vaš znak nosi s ‘onim danima‘. Možda se iznenadite istinom.

Početak menstruacije nerijetko prati potreba da se zavučemo ispod pokrivača i jednostavno prespavamo te dane u mjesecu. Znamo što nas čeka: emocionalna bura i bol, što nikoga ne raduje. Ali, ti dani u mjesecu imaju i svijetlu stranu jer donose olakšanje. Naše tijelo se obnavlja, ženski energetski ciklus počinje iznova i osjećamo kako nam ponovno „rastu krila”.

Uz Glorijin horoskop koji profilira ponašanje svakog znaka tijekom mjesečnice, ti dani mogu biti zabavni. Možda ćete među savjetima koje nudimo pronaći razlog za osmijeh i dodatni poticaj da se budete dobri prema sebi, jer žene tijekom menstruacije trebaju voljeti sebe više nego ostalih dana u mjesecu.

Ovan: 20. ožujka – 19. travnja

Dinamični ste, samouvjereni i odlučni. Ne dopuštate da vam mjesečnica ometa svakodnevicu. Ako vas i boli, taj osjećaj prikrit ćete osmijehom i dati sve od sebe ne bili pronašli aktivnost kojom ćete je potisnuti i pokazati joj tko je glavni. Za vas mjesečnica nije razlog koji bi vas spriječio u ostvarivanju zacrtanih planova, pa makar (tvrdom) glavom rušili zidove. Cijena koju plaćate kao alfa žena nije mala: možda ćete na kraju dana, nakon što ste sve obavili i postavili na svoje mjesto, poželjeti jaukati zbog grčeva u donjem dijelu trbuha pazeći pritom da vas nitko ne vidi i ne čuje. Opustite se. Nitko nije svemoguć. Pustite druge da vas malo maze.

Čitajte i: Menstruacija Hrvatice košta skoro najviše u Europi! Nevena Rendeli Vejzović s Glorijom poslala važan apel: 'To nije luksuz'

Bik: 20. travnja – 20. svibnja

Snažni ste, uporni i senzualni. Iskoristite mjesečnicu kao vrijeme za energetsku obnovu i ponovno povezivanje sa svojim bićem. Godit će vam trenuci u kojima ćete si ugoditi sladoledom za posebne prilike, novim okusom pralina i apsolutnom vlašću nad daljinskim upravljačem televizora. Pritom ćete, kao osoba koja i menstruaciji pristupa temeljito, te dane dočekati spremni.

Sve će biti na svojem mjestu: omiljeni tamponi, podebljani ulošci za na večer, knjiga koju već dugo želite pročitati, pokoja mirisna svijeća, puno čokolade i tablete protiv bolova. Iskoristite priliku da ukućane navedete da vam pripreme omiljene zalogaje, ali vino izbjegavajte. Potiče snažne izljeve, što vam ne treba.

image
Blizanci - opustite se sami sa sobom, upalite neku seriju i čekajte da prođe!
PEXELS

Blizanci: 21. svibnja - 20. lipnja

Svestrani ste, znatiželjni i komunikativni, a tijekom mjesečnice te osobine još više dolaze do izražaja. No, problem je u tome što zbog objektivnih razloga ne možete ostvariti sve što ste zamislili, stoga se možete osjećati zakinuto, pomalo frustrirano, promjenjivog raspoloženja.

Najviše vas smeta što ste tih dana u mjesecu sporiji u izvršavanju svojih obaveza. Nerijetko osjećate da ste zbog ciklusa "zalijepljeni" za tlo premda biste radije letjeli, družili se, uz smijeh prepričavali zaplete serija s Netflixa, otišli s frendicom na kavu. Kada je osoba nemirnog duha poput vašeg prisiljena mirovati, sklona je povući nepromišljene poteze. Zato si tijekom mjesečnice uzmite vremena za razmišljanje, sve prespavajte i tada krenite naprijed.

Rak: 21. lipnja – 22. srpnja

Osjetljiv ste, suosjećajan i ćudljiv znak, a tijekom mjesečnice postajete još emotivniji. Katkad to znači pustiti pokoju suzu, pridržati čvršće grijač kojim pokušavate umanjiti tupu bol u trbuhu i navečer još jednom pogledati filmove "Doba nevinosti” ili "Mostovi okruga Madison" pa barem pritom plakali kao kišna godina.

Nekima će zatrebati podrška bliskih osoba. Nećete ih opterećivati detaljima jer se i tijekom tih dana u mjesecu pridržavate pravila da ne moraju svi znati kroz što prolazite, no godit će vam njihova blizina. Dovoljno je da netko pita kako ste i pažljiv je prema vama, da vas osokoli izdržati do kraja. Kad menstruacija završi, nahranjeni ste ljubavlju i spremni za nove izazove.

Lav: 23. srpnja – 22. kolovoza

Ponosan, dramatičan i vatren znak. Nemate problema s tim izraziti glasno i jasno kroz što prolazite tijekom menstruacije. Tko vam ne pruži očekivanu podršku jao si ga njemu, tim više ako je muškarac. Poželjno je reći kako se osjećate, ali pritom nije naodmet biti ljubazniji. Isto vrijedi i ako se u društvu uhvatite teme o ženskim pravima ili bilo čega što bi vas moglo asocirati na stanje kroz koje prolazite.

Slobodno se izrazite, ali rika nije nužna. Prijatelji će vas čuti i dati vam podršku bez povišenog tona. Osjetite li potrebu da te dane provedete kod kuće, u trenirci koja je vidjela i bolje dane, bez šminke, i to je u redu. Uznositim Lavicama mjesečnica je jedina prigoda kada će taj neprivlačni odjevni predmet htjeti nositi.

image
Djevice, nekoliko loših dana neće vam nitko zamjeriti!
PEXELS

Djevica: 23. kolovoza – 22. rujna

Praktičan ste, odan i analitički znak. A kada dođu ti dani, pod stresom ste jer je mjesečnica među rijetkim stvarima koju ne možete kontrolirati. Nije da ne biste htjeli, ali majka priroda ipak je jača. Teško vam je kada menstruirate i prenosite nervozu na druge. Najviše vas živcira što na radnom mjestu niste učinkoviti kao inače jer vas ometaju grčevi u trbuhu i lagana omamljenost zbog analgetika.

Budući da ste vrlo radišni, nekoliko loših dana nitko vam neće zamjeriti. Pokušajte se barem malo opustiti. Neka se svemir tih nekoliko dana snađe bez vas. A ako ukućani nisu obavili zadatke koje ste im zadali na vaš besprijekoran način, nemojte im to nabijati na nos. Nismo svi isti.

Čitajte i: Alarmantni podaci! Prema istraživanju riječke udruge PaRiter, više od 10% sudionica nema dovoljno menstrualnih potrepština

Vaga: 23. rujna – 22. listopada

Na glasu ste kao neodlučan znak, a tijekom posebnih dana u mjesecu vaše promišljanje o tome što treba poduzeti da se osjećate bolje, dobit će novu dimenziju. Problem je što oklijevate staviti sebe na prvo mjesto, a kada to odlučite učiniti, razmišljate kako to diplomatski izvesti jer se ne želite nikome zamjeriti. I dok se vi posložite, mjesečnica je gotova.

Pokušajte shvatiti da se brinemo o sebi kako bi se, kada "poletimo" nakon menstruacije, mogli brinuti o drugima. Definirajte želite li ostati kod kuće umotani u dekicu, uz praline i omiljenu glazbu ili biste radije u šoping s prijateljicom i to ostvarite. Odlazak u kupovinu je najučinkovitiji lijek za menstrualne tegobe.

Škorpion: 23. listopada – 21. studenog

Strastveni ste, tvrdoglavi i snalažljivi. Nećete dopustiti da vas menstruacija uspori. Umjesto toga, pokušavate crpiti energiju iz tijela koje se obnavlja. Dokazujete sebi – ostali vam ionako nisu konkurencija – da ste jednako produktivni i tijekom tih dana. Između planiranih obveza ne zaboravite odmarati se koliko vam vaša nemirna narav dopusti, a nije naodmet posegnuti za dodatnom količinom vode, vašeg elementa koji vas osnažuje.

Dok mjesečnica traje, planirajte aktivnosti kojima ćete se predati kada će se hormonalna oluja smiriti. A kada dobijete želju nekoga “ubosti” kao ispušni ventil zbog boli u donjem dijelu trbuha, nemojte. Zajedljivost vam neće pomoći.

image
Strijelci - opustite se i čitajte!
PEXELS

Strijelac: 22. studenoga – 21. prosinca

Ekstrovertirani ste, optimistični i zabavni. Menstruacija vam je povod za smišljanje novih pošalica na tu temu jer želite izvući najbolje iz svake situacije. Neki pripadnici vašeg znaka redovito zaborave na te dane u mjesecu pa se iznenade kad shvate da su ostali bez uložaka i tampona. Zato postoje planeri u telefonima, pravodobni signal – stiže menga – čini čuda.

Posebni dani u mjesecu postoje i zato da nas potaknu osluškivati tijelo kako bi dali sebi vremena za odmor. Iako vam je zabavnije planinariti, trčati ili do iznemoglosti vježbati u teretani, pustite da vaša maternica odradi svoje u miru. Opustite se i čitajte. Sve će biti u redu.

Jarac: 22. prosinca – 19. siječnja

Jarčevi su neovisni, disciplinirani i uporni. Budući da su ti dani u mjesecu nepredvidivi, ne uklapaju se u vaš plan. Ali, to je u redu. Pokušavate biti otvoreni i pragmatično prihvatiti ono što se ne može promijeniti. No, bolovi nisu u toj „ladici”. Predstavljaju slabost, a to ne volite i spremni ste ignorirati neugodu u trbuhu sve dok ne nestane. Jer u srazu Jarca i bolova zna se tko pobjeđuje.

Gledate na mjesečnicu kao na još jedan izazov na putu prema uspjehu i čeličite se svaki mjesec iznova. Nekada nije naodmet priznati da smo ljudi. I ako već ne želite posegnuti za analgetikom, čaj od melise (matičnjak) pomoći će vam da prebrodite mjesečnicu.

Čitajte i: Akcija za bolje žensko sutra: Ravnateljica koja je u varaždinskoj srednjoj školi pokrenula akciju kakvu imaju rijetki u svijetu

Vodenjak: 20. siječnja – 18. veljače

Beskompromisni ste, maštoviti, skloni filozofski ponirati u sebe, pa tako pristupate i mjesečnici. Tražite osamu, a kad se povučete u svoj filozofski „brlog” uzimate dovoljno vremena kako bi se obnovili. Ukućanima je najbolje da vas ostave na miru i ne zapitkuju previše dok umotani u pokrivač gledate dokumentarce koji se bave poviješću drevnog Egipta ili svijetom divljih životinja. Pritom se osjećate ugodno u svom tijelu jer menstruacija za vas nije problem već prilika za odmor i povratak sebi. Skloni ste izabrati organske uloške, tampone, spremni ste isprobati mensturalnu čašicu jer čak i tada mislite na okoliš.

image
Ribe - drugi vma ne mogu čitati misli, recite im što želite!
PEXELS

Ribe: 19. veljače – 20. ožujka

Nježni ste, suosjećajni i skloni sanjarenju. Više volite biti kod kuće u pidžami tijekom mjesečnice jer kroz te dane želite proći sa što manje tjelesnog napora. Kada biste mogli "proklizati" kroz njih, bilo bi super. U isto vrijeme, u vama se stvara osjećajna bura, a kako ste introvertirani, od drugih očekujete da pogađaju kako se osjećate, što vam treba, a što smeta.

Tko padne na testu za koji ne zna da ga polaže, uputit ćete mu optužujući pogled koji neće tako lako zaboraviti. Možda biste trebali reći da želite kremu za masažu s umirujućim, eteričnim uljima koja će vas opustiti, malo zalogaja za utjehu i zagrljaj? Još uvijek nismo savladali telepatiju.

Linker
16. travanj 2024 19:10