Claridges promo
Umjetnička instalacija

Božić u predvorju ovog londonskog hotela je doista čaroban

Londonski Claridge’s hotel, smješten u legendarnoj četvrti Mayfair ovih je dana predstavio svoje specijalno božićno drvce odnosno cijelo predvorje posvećeno zimskoj blagdanskoj čaroliji.

Ovu posebnu umjetničku instalaciju potpisuju Sir Jony Ive, inače glavni dizajner u kompaniji Apple te Marc Newson. Njih dvojica slove za jedne od najutjecajnijih dizajnera današnjice, a također su i dugogodišnji gosti ovog luksuznog londonskog hotela.

Claridges promo

Ovogodišnja božićna instalacija Claridge’s hotela uzbudljivo je iskustvo koje se poigrava odnosnom prirode i tehnologije, tradicije i budućnosti te odnosima različitih percepcija i dimenzija. Autori Ive i Newson su u suradnji s poznatim britanskim set dizajnerom Michaelom Howellsom stvorili magičnu šumu koja spaja moderne tehnike izvedbe i tradicionalne forme s prirodom.

Claridges promo

U lobiju hotela smještene su 4 metra visoke kutije iz kojih se projiciraju crno-bijele fotografije snijegom pokrivenih breza koje odaju srebrnkasti efekt. Nasuprot fotografijama unutar predvorja postavljeni su pravi zasađeni borovi i breze raspoređeni kroz cijelu prostoriju. Njihov miris i pojava savršeno se isprepliću s efektom projiciranih fotografija, a različita svjetlosna čarolija postiže se u drugačije doba dana; od jutarnjih snimaka do večernje i noćne atmosfere.Cijela priča se ponavlja u dnevnim i noćnim ciklusima čineći božićni ugođaj u ovom hotelu dosita posebnim. Ovo je već sedma godina kako Claridge’s hotel slavi Božić specijalnom umjetničkom instalacijom koju brojni turisti na svom putovanju u London dolaze pogledati!

Claridges promo

Claridges promo

Claridges promo

Linker
21. travanj 2024 21:04