Preporuka

Božićna bajka Jasmine Kosanović, majstorice izrade lutaka kojima će svakog vratiti u djetinjstvo

Kreativka, koja svake godine osvaja svojim predivno osmišljenim izlogom, preselila je dio čarolije u Etnografski muzej.

Zimske bijele vile, šuma prekrivena snijegom u kojoj iza borovih grana proviruju promrzle životinjice, mali crvendaći kao simbol topline doma... Sve je to dio čarolije izložbe ‘Božićna bajka Jasmine Kosanović/Jasmina i lutkice’, koja se od 4. prosinca do 9. siječnja može razgledati u zagrebačkom Etnografskom muzeju kao dio projekta ‘Igračke - djetinjstvo zauvijek’.

Zagrebačka umjetnica izradom lutkica bavi se više od 20 godina, a svake subote u 17 sati do kraja prosinca družit će se s posjetiteljima izložbe pod nazivom ‘Na čaju s Jasminom Kosanović’.

Najljepša zimska priča nalazi se u izlogu dućana Jasmina i lutkice

image
JASMINA KOSANOVIć
image
JASMINA KOSANOVIć

Radove Jasmine Kosanović možete pogledati i naručiti putem njezine službene stranice.

- Ljudi će imati priliku vidjeti kako nastaju moje lutkice i pitati sve što ih zanima. Ovaj put izložila sam ih četrdesetak, a inspiracija za izradu bile su mi slavenske bajke, priče Ivane Brlić Mažuranić, mitovi i legende te stari Disneyjevi crtići - kaže Jasmina Kosanović.

image

Rad Jasmine Kosanović, poznate i kao Jasmina i lutkice, možete pratiti na Instagramu i Facebooku.

JASMINA KOSANOVIć

Adventskim ulicama

Unatoč pandemijskim okolnostima Zagrebom itekako vlada blagdansko ozračje: projekt Jingle Mingles Nezavisne udruge ugostitelja i Turističke zajednice grada Zagreba okupio je više od 30 barova i restorana koji na terasama gostima nude slana i slatka zimska jela, a u Muzeju vlakića Backo Mini Express do 7. siječnja 2022. može se razgledati ‘Božićna bajka’. U restoranu Bota Šare se pak uz delicije iz mora uživa u ugođaju snježnog sjevera.

Linker
20. travanj 2024 02:09