LUKSUZ SA STILOM

Dragulj malog Vatikana! Zavirite u predivan dom i spa carstvo zagrebačke stručnjakinje za nekretnine

Stan u širem centru Zagreba, koji je potres zahvaljujući kvalitetnoj adaptaciji jedva okrznuo, stručnjakinja za nekretnine Vedrana Likan pretvorila je u moderan prostor za obiteljski život, u kojem posebno mjesto zauzima kupaonica, njezino carstvo za opuštanje u mirisnim kupkama.

- Bio je to odličan izbor, jer su te zgrade jedne od prvih u gradu sagrađenih od armiranog betona, što se pokazalo presudnim tijekom potresa. Stan od 130 četvornih metara kompletno smo adaptirali te na nagovor glavnog izvođača postavili novi dimnjak. Bila je to dobra odluka, jer stari su dimnjaci na zgradama u centru za vrijeme potresa napravili mnogo štete. Mi smo prošli s minimalnim oštećenjima - nekoliko sitnih pukotina i malo otpale žbuke u spavaćoj sobi - kaže Vedrana Likan, inače jedna od suosnivačica Udruge SOS Zagreb, koja se zalaže za brzu, kvalitetnu i poštenu obnovu grada.


Od dana kada je krenula u potragu za stanom imala je, kaže, jasne zahtjeve, a među najvažnijima je bila solidna gradnja. U

vjet je bio i da je stan u dobroj četvrti u centru grada (ali ne blizu tramvaja te vrlo prometnog Zelenog vala), s lijepim pogledom, okrenut na južnu stranu radi puno svjetla, da se nalazi u blizini posla, škole, tržnice... Uz tolike želje, potraga se oduljila, a kad je konačno otkrila zapušteni stan u Malom Vatikanu, koji je zadnje "kozmetičke" zahvate doživio 60-ih godina prošlog stoljeća, znala je da je naišla na pravi dragulj. Odmah je angažirala arhitekticu Olju Ivanović, pred koju je stavila veliki izazov: da njihovu viziju pretvori u funkcionalan moderni stan sa starinskim štihom, i to u samo - tri mjeseca.

image
Vedrana Likan dala nam je ekskluzivni uvid u svoj predivan dom u centru Zagreba.
VEDRAN PETEH/CROPIX

Čitajte i: Luksuzno izdanje specijala ‘Gloria DOM‘ je na kioscima! Slavimo ljepotu življenja i donosimo popuste na ‘it‘ namještaj

- Vjerovali ili ne, uspjeli smo. Za to vrijeme su promijenjene sve instalacije, uvedeno podno grijanje, montirana kuhinja po mjeri, kupaonica i osnovni namještaj. Jedan od mojih najvažnijih naputaka arhitektici bila je prostrana kupaonica. Puno radim i kad se želim opustiti, najradije to napravim u mirisnoj kupki uz svijeće. Zato je kupaonica velika 15 četvornih metara i izgleda kao pravi kućni spa. Kad uđem u kadu, ostanem u njoj po sat vremena - priznaje Vedrana, dodajući da u njihovom domu vlada "zdravi hedonizam".

Više fotografija i informacija o domu Vedrane Likan potražite u našem specijalu Gloria DOM. Gloria DOM, specijalno izdanje magazina Gloria posvećeno kulturi stanovanja i življenja, donosi presjek trendova koji pokazuju kako je koronakriza promijenila naše domove i odnos prema njima. Uz predivne editorijale i zanimljive teme, donosimo i popust na namještaj talijanskog brenda Natuzzi. "Gloria DOM" na kioscima se nalazi do kraja srpnja.

Linker
17. travanj 2024 06:23