NOVO PRIZNANJE

Grafike poznatog Boutique hotela Alhambra & Ville Augusta na Izložbi hrvatskog dizajna 1516

Rad agencije Kuharić Matoš - prostorne grafike za Boutique Hotel Alhambra & Villa Augusta uvršten je na bijenalnu Izložbu hrvatskog dizajna 1516.

Nagrađeni rad je dio projekta koji je agencija Kuharić Matoš osmislila za Boutique Hotel Alhambra, a koji se sastoji od vizualnog identiteta, projekta signalizacije i komunikacijske kampanje te prostornih grafika koje se provlače kroz interijer hotela. Projekt je već prije prepoznat i nagrađivan na međunarodnim festivalima. Na posljednjem izdanju natječaja Best Brand Awards, u konkurenciji iz cijelog svijeta, logotip za Boutique Hotel Alhambru agencije za dizajn i oglašavanje Kuharić Matoš pronašla su mjesto među finalistima.

Vizualni identitet Boutique Hotela Alhambre je stilski inspiriran secesijskim korjenima objekta, prvobitno izgrađenog 1912. godine, arhitekturom legendarnog bečkog arhitekta Alfreda Kellera, ali interpretiran na moderan način. Približava gostu duh vremena iz kojeg objekti potječu te oslikava sofisticiranost i luksuz hotela.

Grafike izložene na Izložbi hrvatskog dizajna 1516 nalaze se u sobama i hodnicima Boutique Hotela Alhambra & Ville Auguste, vizualno se nadovezuju na koncept i vizualni identitet hotela. Kroz spoj suvremenih grafičkih uzoraka i starih fotografija iz Lošinjskog podneblja, komuniciraju priče o poznatim lošinjskim kapetanima, brodovima, poznatim Lošinjanima i zanimljivostima otoka Lošinja s početka 20. stoljeća, kada je i izgrađena Villa Alhambra. Grafike su ručno oslikane zlatnom bojom i uramljene crnim okvirima u Guggenheim stilu.

Izložba pregleda hrvatskog dizajna bijenalna je izložba Hrvatskog dizajnerskog društva čiji je cilj pružiti uvid u kvalitetnu dizajnersku produkciju nastalu u periodu od dvije godine. Predstavlja najkvalitetniju domaću produkciju, a rad agencije Kuharić Matoš također je pronašao svoje mjesto u postavu izložbe. Kvaliteta izloženih radova redovito je prepoznata i u inozemstvu te su mnogi od autora ujedno i dobitnici značajnih međunarodnih nagrada i priznanja.

Linker
20. travanj 2024 09:59