NEJA MARKICEVIC/CROPIX
okreću se internetu

Ikea je sve iznenadila odlukom: Nakon 70 godina obustavlja izdavanje svog kataloga

Švedski lanac trgovina namještaja Ikea odlučio je nakon 70 godina prestati izdavati katalog, jednu od najvećih godišnjih publikacija u svijetu, budući da se kupci sve više okreću internetu, objavila je u ponedjeljak ta kompanija.

Ikein katalog izlazio je 70 godina, a najvišu tiražu dosegnuo je 2016. godine, kada je kućanstvima i Ikeinim trgovinama na više od 50 tržišta podijeljeno više od 200 milijuna primjeraka.

image
U knjižari Megastore Hoću knjigu predstavljen je novi IKEA katalog za 2019. godinu.
 
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

Njegovo prvo izdanje imalo je ukupno 285 tisuća primjeraka i distribuirano je na jugu Švedske. Posljednje izdanje, od ove godine, tiskano je u 40 milijuna primjeraka.

image
Zbog koronavirusa jedno vrijeme su bila prazna parkirališta shopping centara.
BORIS KOVACEV/CROPIX

Takav potez u sklopu je tvrtkinih nastojanja na jačanju digitalnog poslovanja, budući da potrošači sve više traže inspiraciju na internetu, a isto tako i sve više kupuju putem interneta.

U 12 mjeseci do kraja kolovoza IKEA-ina online prodaja skočila je za 45 posto.

image
U knjižari Megastore Hoću knjigu predstavljen je novi IKEA katalog za 2019. godinu.
 
NEJA MARKICEVIC/CROPIX

"Broj primjeraka je padao, no vidjeli smo i da ljudi puno više koriste našu web stranicu, aplikacije i društvene medije. Katalog je sve više gubio na važnosti", izjavio je Konrad Gruss, izvršni direktor u davatelju franšize Inter IKEA Systemsu, odjelu vlasnika brenda Inter IKEA Groupa.

Linker
07. prosinac 2020 19:33