Jastuci iz kolekcije Sonnen Kla, dizajn Christian Fischbacher
Sve za vrtnu zabavu

Iskoristite lijepo vrijeme i organizirajte zabavu pod vedrim nebom

U ljeto, kad zatvoreni prostori postanu nepodnošljivi, spas od vrućine pružaju vrtovi. A ukrasni jastuci i prekrivači, ležaljke i svjetiljke učinit će da vaš vrt izgleda kao iz bajke...

Uz vrtni namještaj, koji može biti izrađen i u vlastitom aranžmanu (od paleta se mogu napraviti čuda) idealne za odmor i opuštanje su tzv. beanbag vreće. Poželjan rekvizit u vrtu su i jastuci različitih veličina i oblika, poput onih koje nudi švicarska dizajnerska kuća Christian Fischbacher u kolekciji Sonnen Kla.

Jastuci iz kolekcije Sonnen Kla, dizajn Christian Fischbacher

Jastuci se jednostavno pobacaju po travi ili stave na prostirku istih boja i uzoraka. Ljuljuškanje u mreži razapetoj između dva stabla bit će još ugodnije s nekoliko jastuka. Talijanski Missoni Home u novim kolekcijama Kew, Rivas i Roatan predstavlja upravo tekstil i opremu za uporabu na otvorenom pa za noćne vrtne zabave preporučuje ogrtače ili lagane deke od pamuka, frotira ili flisa. Dekoracija stola važna je i u vrtu: čaše s napicima mogu se ukrasiti slamkama, naljepnicama, vezicama od čipke ili vrpcama, dok su za sendviče, voće i kanapee, idealne zdjele s nekoliko ‘etaža’, keramičke ili žičane. Jedan koristan savjet: u blizini hrane dobro je postaviti ventilator jer osim što rashlađuje, strujanje zraka rastjeruje insekte, a ako se na mrežicu pričvrste vrpce koje lepršaju, postignut je dodatni dekorativni efekt, baš kao i svjetlećim tijelima.

LED girlanda (149,99 kn, Emmezeta)

Lampice koje se mogu omotati oko grana te fenjeri i lampioni učinit će zabavu bajkovitom. I staklenke mogu poslužiti kao svjetiljke - napunite ih do pola vodom i stavite plivajuću svjećicu, a staklenku može objesiti i na granu. Još jedan praktičan savjet: lavanda lijepo izgleda, ugodno miriše i rastjeruje komarce, pa ju je dobro imati na vrtnoj zabavi. U nastavku pogledajte lampice, lanterne, jastučiće i ljuljačke s kojima će vaša vrtna zabava izgledati kao iz bajke.

Esposa jastuk 40x40 (79,90 kn/kom, Lesnina)

Lampice Cotton Ball (242 kn, Market)

Agramer viseći naslonjač (300 kn, Iglu Šport)

LED svjetiljke (89 kn, Conrad)

Set krigli (79,80 kn, Amelie)

Viseća dekoracija (29,99 kn, Lesnina)

Svijećnjak Melody (34,90 kn, Naš Dom)

Karneval papirnata lanterna (16,55 kn, Magic Baloni)

Paola Lenti ljuljačka Swing (Themelia)

Linker
14. travanj 2024 07:58