TABUSHI

Jedinstveni hrvatski dizajn inspiriran japanskim sushijem

Ljubitelji sushija, a i svi oni koji misle da to nisu, voljet će Tabushi dizajn!

Zanimljivom i funkcionalnom dizajnu prethodi igra, složit će se s ovom tvrdnjom onaj dio dizajnera koji se, radeći ono što vole, dobro i zabavljaju. Tako su dizajneri Lidija Mikluš i Igor Jeličić osmislili jedinstvene primjereke barskog stolca i taburea pod nazivom Tabushi. Tabushi Combo, Tabushi Mini i Tabushi barski stolac, koji su za sada dio ove linije, inspirirani su tradicionalnim japanskim sushijem čija je popularnost u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina itekako porasla. Spajanjem riječi tabure i sushi nastao je njihov Tabushi.

Osim zabavnog dizajna, Tabushi može biti i multifunkcionalan komad namještaja. Tabushi tabure Combo vam pruža mogućnost da u njegovu unutrašnjost, nakon što lako otklonite poklopac, umjesto lososa i avokada ili tune i krastavca, pospremite svoje kućne papuče, vaš omiljeni časopis ili dječju igračku. Najmlađe članove obitelji i prijatelje, možete razveseliti laganim, mekanim, udobnim i zabavnim Tabushi Mini tabureićem. Izrađen je od kvalitetnih i neškodljivih materijala testiranih za dječju uporabu.

Tabushi barski stolac sastoji se od gornjeg dijela (sjedišta) u obliku sushija i ‘nogica’ koje predstavljaju štapiće odnosno pribor za jelo, a u sredini cijele konstrukcije stoji stupić kao potporanj. Ovaj dizajn svidio se naravno sushi barovima i japanskim restoranima gdje je pronašao svoje mjesto u opremanju interijera.

Tabushi tabureiće moći ćete uživo isprobati za vrijeme Tjedna Japana u galerija PMS, u Tkalčićevoj 61. Tamo ćete uživati u njihovoj udobnosti dok traju zanimljive radionice, izložbe, predavanja i projekcije filmova na temu Japana, a ovim programom omiljena zagrebačka kreativna oaza slavi svoj 5. rođendan i odlazak u Tokio na najveći festival dizajna.

Linker
16. travanj 2024 16:12