Instagram
NA ULICAMA LOS ANGELESA

Kanye West dobio zlatnu skulpturu u prirodnoj veličini

Na križanju znamenite ulice Hollywood Boulevard s avenijom La Brea Avenue pojavio se zlatni kip Kanyea Westa u prirodnoj veličini.

Statua je djelo losanđeleškog uličnog umjetnika Plastic Jesus, a ovaj provokativni kip nazvan "False Idol" (lažni idol) privukao je mnogo pozornosti. Jedan od razloga je što je umjetnik prikazao Kanyea kao raspetog Isusa Krista, a to je provokacija koja uvijek dobije određeni odjek.

Neki su kip povezali s dodjelom Oscara i stvarno se ne može zanijekati njegova sličnost za zlatnim kipićem kojega kući odnose pobjednici najprestižnije filmske nagrade, a umjetnik kaže da mu nije bio cilj napasti Kanyea Westa već propitati tendenciju društva da idolizira celebrityje. "Kanye je genijalan glazbenik i producent, ali nije Bog, a mnogi ga tako doživljavaju. Obožavan je dok njegova karijera ne doživi kakav potres, a onda ga se razapinje. Sličan scenarij smo već viđali sa zvijezdama kao što su Britney Spears i Lindsay Lohan. Oni koji ga najviše idoliziraju su isti oni koji se najviše naslađuju kada mu se dogodi nešto loše" - izjavio je umjetnik za Hollywood Reporter.

Ideja skulpture je potaknuti kritičko promišljanje konzumenata, medija, ali i samoga Kanye Westa.

Linker
18. travanj 2024 11:54