DARIEL STUDIO Blue Penthouse
VEČERNJE NEBO

'Klasična plava' boja je 2020.: Pronašli smo komade za dom u hit nijansi

Prvu godinu novog desetljeća obilježit će 'klasična plava', koja odražava želju za stabilnošću i budi samopouzdanje, a već sada na tržištu mogu se pronaći komadi u hit nijansi.

Već više od 20 godina Pantoneova boja godine utječe na razvoj proizvoda u nizu različitih industrija, uključujući modnu, industriju namještaja te grafičkog i produkt dizajna. Za 2019. Pantone je predstavio energičnu i živopisnu Living Coral koja budi optimizam, no za početak novog desetljeća stručnjaci instituta za boje odabrali su ponešto drugačiji “model” iz svoje gotovo beskonačne kolekcije. Classic Blue, nijansu 2020., opisali su kao onu koja ulijeva mirnoću, samopouzdanje i povezanost te naglašava želju za stabilnim temeljem na pragu nove ere.

DARIEL STUDIO Blue Penthouse

Dok je Living Coral evocirao topla jutra obasjana suncem, Classic Blue podsjeća na večernje nebo. To je boja koja inspirira i potiče bistar, miran um. Za klasičnom plavom posegnuli su brazilski arhitekti Rua 141 i Rafael Zalc koristeći kombinaciju rustikalnih elemenata i nijansi plave kako bi stvorili ugodan, primamljujući interijer stana u Sao Paulu. Tajvanski ured W&Li Design plavom bojom postigao je dojam dubine u interijeru pretežno bijelog stana u Taipeiju.

RUA 141 & RAFAEL ZALC AK Apartment - interijer s plavim detaljima i rustikalnim elementima

RIJEČ JE O NIJANSI UZ KOJU PROSTOR DOBIVA DUBINU, A NJEZIN EFEKT U INTERIJERU JE SMIRUJUĆ

W & LI DESIGN Residence C. L. stan u Taipeiju

Francuski kreatori braća Ronan i Erwan Bouroullec svoj su kauč Ploum omotali u tekstil boje poput Classic Blue, a pravi klasik kad je o pokućstvu riječ, stolica Series 7 Arnea Jacobsena, također se nudi u istom tonu. Talijanski dizajner Fabio Cappello osmislio je modernizirani gramofon Caruso i prenosivi zvučnik Luciano, elegantnu keramičku skulpturu koja asocira na klasične puhače instrumente.

ONTWERPDUO Iso Hexagon tepih nizozemskih dizajnera

Leatrice Eiseman, izvršna direktorica Pantoneova instituta za boju, objašnjava ovogodišnji izbor: “Prožeta idejom dubine, Classic Blue pruža čvrsti temelj. Bezgranična plava evocira golemo večernje nebo, a Classic Blue potiče nas da pogledamo mimo oku vidljivog i proširimo svoja razmišljanja; potičući nas da zavirimo dublje u sebe, proširimo perspektivu i otvorimo tok komunikacije”.

Krzneni tepih 50x110 cm 799 kn LESNINA

Klupa Rjukan 549 kn JYSK

Jackie naslonjač 1999,99 kn EMMEZETA

Ogledalo 122 x 82 cm 4359 kn KARE

Tabure Belavio 2290 kn MÖMAX

Zafferano čaša Perla 159 kn OKO STOLA

Linker
21. travanj 2024 19:38