IVANA NOBILO/CROPIX
Kreativni kutak

Ljepota apstrakcije: Mlada dizajnerica osmišljava genijalne vizure dekortivnog kućnog tekstila s potpisom

Magistrica tekstilnog dizajna Martina Banožić u svom zagrebačkom radnom prostoru crta motive koji se potom otiskuju na tkanine za jastučnice, zavjese i namještaj.

Magistrica tekstilnog dizajna Martina Banožić u svom zagrebačkom radnom prostoru crta motive koji se potom otiskuju na tkanine za jastučnice, zavjese i namještaj.

Kad se spoje ljubav prema slikarstvu i finim tkaninama, nastaju dekorativni materijali za dom Zagrepčanke Martine Banožić (32), magistrice tekstilnog dizajna. Ljetos je otvorila obrt, nakon dvije godine honorarnog angažmana u raznim tvrtkama specijaliziranim za dizajn tekstila, a u svojem radnom prostoru na istoku grada osmišljava apstraktne uzorke koji se otiskuju na prirodne materijale u varaždinskom Caspar designu.

image
Posteljina i dekor tekstil s potpisom.
IVANA NOBILO/CROPIX

- Stopostotni lan idealan je za jastučnice i zavjese, a u kombinaciji s pamukom odličan je izbor za tapeciranje namještaja - kaže Martina koju u dizajnu apstraktinih uzoraka inspiriraju slike Henrija Matissea i njegovi takozvani slobodni potezi kistom. Skice, kaže, najviše voli raditi tušem i kistom na papiru pa ih skenirati te obraditi u Photoshopu, u kojem su neki uzorci nastali i direktno - digitalnom olovkom.

Čitajte i: Hrabrim korakom naprijed: Otvoren salon dizajnerice koju godinama obožavaju domaće glumice

Čitajte i: Kreativna obitelj iz Međimurja izrađuje neodoljive detalje za dom: Njihov izgled nadahnut je prirodom

Hrabar korak

- Trebalo je puno mentalne i profesionalne pripreme za otvaranje obrta usred pandemije, ali zato sad uživam radeći za sebe - govori Martina, kojoj je u planu otvaranje vlastitog showrooma te dizajniranje jastuka, tapeta i brojnih drugih elemenata koji dom čine toplijim i ljepšim.

Linker
26. travanj 2024 06:43