ATRAKTIVAN AMBIJENT

Mjesto susreta i novih uspomena u Zadru: Novo ruho jednog od najstarijih hrvatskih café barova

Legendarni zadarski i jedan od najstarijih hrvatskih café barova Lovre novim izgledom i sadržajem postaje mjesto u kojem ćemo ovoga ljeta zasigurno uživati. Prostorom koji se prostire na više od 200 m2 dominira crkva Sv. Lovre.

Upravo ovo povijesno zdanje koje datira iz 19. stoljeća ovaj café bar razlikuje od svih drugih na ovim prostorima.

Crkva Sv. Lovre je iznimno zanimljiv spomenik graditeljske baštine koji privlači pozornost stručne javnosti. Nalazi se usred glavnog gradskog Narodnog trga te je jedna od rijetkih djelomično sačuvanih crkava u koju se ulazi kroz café bar. Crkva je restauirana i konzervirana 1988. godine te služi kao atraktivan izložbeni prostor u kojem sada možemo uživati u druženju s najmilijima.

image
Primarni cilj bio je oživjeti prostor.
IVA PERINCIC

Posebnu čast daju stropovi koji su na nekim dijelovima visoki i do osam metara. Prilikom obnove svaki detalj pomno je razrađen i usklađen sa zahtjevima konzervatora. U Lovre se ulazi s trga na kojem je smještena vanjska terasa bara s koje puca pogled na cijeli trg.

Čitajte i: Blago iz vitrine: Unikatni ručno oslikani komadi koji će unijeti dah prošlosti u vaš dom

Vanjska terasa podijeljena je na gornji i donji dio, a ukupno ima kapacitet od četrdeset stolova. Uređena je dizajneriskim talijanskim namještajem, a popločenje je imitacija mramora s detaljima zlatnih pasica. Prekrasni veliki pitari s lovorom krase terasu kojoj tako daju pravi mediteranski štih.

image
Staklenim površinama dominiraju razigrane grafike koje bude emocije.
IVA PERINCIC

Prednji dio ovog jedinstvenog prostora rezerviran je za prostrani veliki šank te sjedeća mjesta kojem pažnju privlači plava boja plišanih stolica. Veliki zid priča je za sebe. Drvena konstrukcija koja se prostire njegovom cijelom dužinom nije ga prekrila već ističe njegovu povijesnu priču. Materijali koji su korišeni pri uređenju su drvo, kamen, čelik i pliš koji daje posebnu toplinu. Staklenim površinama dominiraju razigrane grafike koje bude emocije.

image
Prednji dio ovog jedinstvenog prostora rezerviran je za prostrani veliki šank.
IVA PERINCIC

Renoviranjem se htjelo naglasiti sve ono što je najimpresivnije u samom prostoru, a to su prekrasni kameni zidovi i pod koji je nastavak postojeće crkvice. Primarni cilj bio je oživjeti prostor te kroz godinu organizirati razne manifestacije, druženja, domjenke te proširiti ponudu s onog baznog ugostiteljskog.

image
U ponudi će između ostalog biti i brojni proizvodi hrvatskih i talijanskih proizvođača.
IVA PERINCIC

Čitajte i: Ivanka Trump i suprug više nisu podstanari! Otvorili su vrata svoje nove kuće: Zavirite u čak šest spavaćih soba

Uz samo uređenje Lovre postaje i posebno mjesto kada je gastro ponuda u pitanju. U ponudi je više od 60 vrsta vina, a u ponudu su uključeni svi vinari Zadarske županije. Među ostalim tu su i Fiolić Maraština, Degara Pošip, bijeli Sauvignon Bora te likeri od maraške koja je jedan od zaštitnih znakova grada. Posebnost ponude je i kroasan od maraške.

image
Renoviranjem se htjelo naglasiti sve ono što je najimpresivnije u samom prostoru.
IVA PERINCIC

U ponudi će između ostalog biti i brojni proizvodi hrvatskih i talijanskih proizvođača iz nedavno otvorene zadarske La Riserie, a koje ćemo rado pripremati u vlastitiom domu. Koncept ponude mijenjat će se ovisno o godišnjim dobima.

image
Vanjska terasa podijeljena je na gornji i donji dio.
IVA PERINCIC

Lovre je mjesto susreta i stvaranja novi uspomena kojih ćemo se rado sjećati.

Linker
16. travanj 2024 07:42