Profimedia, Everett
DOM NA PLATNU

Najljepši filmski interijeri u kojima smo poželjeli živjeti

Atmosferi filmova, uz odabir glumaca, kostimografiju, ali i glazbu, itekako pridonose i interijeri u kojima se radnja odvija. Potiču nas na promjene i inspiraju na preuređenje vlastitih prostora, a u nastavku donosimo sedam filmskih stanova koje pamtimo i godinama nakon izlaska iz kino dvorane

1. It’s Complicated

Film s Meryl Streep u glavnoj ulozi nemoguće je gledati bez da poželite pripremati večeru u njezinoj kuhinji, ili se pak sklupčati na kauču u dnevnoj sobi pokriveni kašmirskom dekicom. Toplo i udobno uređenje u kojemu je baš svaka stvar na svome mjestu, a ipak uspješno postignut dojam prirodnosti i života, čine ovaj interijer jednim od najpoželjnijih koje smo vidjeli na filmskom platnu.

YouTube Screenshot

2. Midnight in Paris

Filmovi Woodyja Allena uvijek zrače posebnim i opipljivim energijama, a to je slučaj i u ovom uratku koji nas oduševljava interijerima smještenim u razna razdoblja. Od zadimljenih noćnih klubova iz davnih 20-oh godina ih godina do modernih hotelskih soba, ovi interijeri oduzimaju dah.

Gil (Owen Wilson) and Inez (Rachel McAdams) in Midnight in Paris.
- Editorial Use Only -, Image: 94840657, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FTF Film Stills
Profimedia, FTF Film Stills

3. The Devil wears Prada

Iako ovdje ne govorimo o domu, ured Mirande Priestley inspirirao nas je na uređenje zidova u našim prostorima. Zidovi njezina ureda izložba su sami po sebi, a urednost i elegancija prisutni u svakom kutku prikazanog prostora natjerat će vas nakon gledanja filma na pospremanje stana i uklanjanje svih nepotrebnih stvari koje vas okružuju.

Fashion magazine editor Miranda Priestly (Meryl Streep) is relentless in the demands she makes of her new assistant, Andy Sachs (Anne Hathaway). PHOTOGRAPHS TO BE USED SOLELY FOR ADVERTISING, PROMOTION, PUBLICITY OR REVIEWS OF THIS SPECIFIC MOTION PICTURE AND TO REMAIN THE PROPERTY OF THE STUDIO. NOT FOR SALE OR REDISTRIBUTION. THE DEVIL WEARS PRADA [US 2006]  MERYL STREEP, ANNA HATHAWAY    [Andys outfit features a knee length Calvin Klein olive jersey with buttoned neckline yoke, leather belt with woven links, Giuseppe Zanotti greenish gold high heeled pumps, pewter and gold rectangular Kate Spade handbag, Chanel sunglasses, tan plastic bangles with yellow inset rhinestones, gold necklace and grey teardrop pearl earrings.]     Date: 2006, Image: 43122239, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mary Evans Picture Librar
Profimedia, Mary Evans Picture Librar

4. 500 days of summer

Topla, udobna i šarmantna, spavaća soba u ovom filmu slatka je poput Zoey Deschanel.

Ako ste u potrazi za bojama i uzorcima u svom domu, njezin će vas stan inspirirati. Pripadnicima snažnijeg spola svidjet će se crni i bijeli tonovi koji prevladavaju u Tomovom samačkom stančiću. I oba interijera upravo su savršena za preslušavanje Smithsa.

5. Gone Girl

Ben Affleck nam je možda i dalje zgodan, ali ipak nas nije dovoljno zaokupio, da ne bismo uočili savršenu kuhinju koja se nalazi u njegovoj kući. Iako poprilično mračan, radnja ovog psihološkog trilera odvija se u kući u kojoj se lako možemo zamisliti. Doduše, u malo sretnijem ozračju.

YouTube screenshot

6. Amelie

Što reći o filmu u koji su se zaljubile gotovo sve žene svijeta? Kad govorimo o interijeru u kojemu se radna odvija, prvo nam na pamet padne crvena spavaća soba. Zagasite boje i crveni i narančasti tonovi ponekad se teško uklapaju u ideju umirujuće sobe, no u ovom filmu postignut je upravo taj dojam i rado bismo odrijemali u tom krevetu.

AMÉLIE (2001) - AUDREY TAUTOU., Image: 137072803, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial inside use only. This is a publicly distributed handout. Access rights only, no license of copyright provided. Mandatory authorization to Visual Icon (www.visual-icon.com) is required for the reproduction of this image., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Album
Profimedia, Album

7. Perfect Strangers

Ova talijanska drama s elementima komedije svojim scenarijem nas je oduševila, ali i učinila da se zapitamo nad svojim međuljudskim odnosima. Ipak, dok smo o tome promišljali, gledajući film nismo mogli ne zamijetiti savršen rimski stan u kojemu se kompletna radnja filma odvija. Prostranost, elegancija, udobnost i šik detalji (pre)često su nam odvlačili pozornost.

YouTube screenshot

Linker
23. travanj 2024 11:17