Osvaja na prvu

Nana Nadarević s prijateljicom otvorila divan dućan: Najpopularniji proizvod su same dizajnirale i zbilja je svestran

Kad prođete kroz vrata novootvorenog dućana ‘Porculan‘ u Tomašićevoj ulici, zakoračit ćete u bajkoviti svijet kojim caruju lebdeće knjige, starinski čajnici i paperjasti bijeli oblaci, prizor prilično nalik nekoj sceni iz “Alise u zemlji čudesa”.

Za izgled i koncept te nove zagrebačke oaze maštovitog produkt dizajna zaslužne su njegove vlasnice - PR menadžerica Nana Nadarević i organizatorica evenata Ivana Perišić. Ove dugogodišnje prijateljice i velike kreativke ideju su dobile tijekom pandemijskih mjeseci, razgovarajući o tome što ih čini sretnima i koje bi snove voljele ostvariti.

image
Trgovina 'Porculan' mala je, ali nevjerojatno simpatična.
NERA ŠIMIĆ/CROPIX

Mali dućan prepun zanimljivih predmeta za dekoraciju doma nametnuo se kao nešto što su obje vizualizirale u bližoj budućnosti, a znale su i što će, među ostalim, krasiti njegove police - dekorativni predmeti napravljeni od odbačenih knjiga, koje su Nana i Ivana skupljale, udahnuvši im zajednički novu energiju i smisao.

image
Organizatorica evenata Ivana Perišić i PR menadžerica Nana Nadarević sjajan su poslovni tandem.
NERA ŠIMIĆ/CROPIX

Djevojke kažu kako ih spaja kreativni “nerv” i ljubav spram pomaknutih detalja, mističnih atmosfera i dramatičnih interijera pa su u tom duhu uredile i svoju trgovinu, u čijoj ponudi trenutačno imaju lampe, stoliće, taburee, keramiku i dekoracije od odbačenih knjiga, a nas je zanimalo zašto su trgovinu odlučile nazvati baš “Porculan”.

Čitajte i: Četiri ljetna trenda u uređenju interijera u koje ćete se zaljubiti istog trena

image
NERA ŠIMIĆ/CROPIX

- Mnoge ta riječ asocira na nešto skupo i delikatno, što se rijetko koristi, no mi smo željele poslati drugačiju poruku - lijepe stvari su tu da ih koristimo i u njima uživamo, a ne da budemo njihovi robovi i vadimo ih samo u posebnim prigodama. Ako smo jednu stvar osvijestili tijekom ove pandemije, onda je to da je svaki dan posebna prigoda. “Porculan” nije samo dućan za uređenje interijera, već i mjesto koje nudi dekoracije za život. U stvari koje nas raduju ne mora se nužno puno investirati, to može biti i dobra playlista ili mirisna svijeća koju ćete zapaliti dok pijete čaj iz bakinog porculana - konstatira Nana.

Svestrani proizvodi

Estetski privlačne, ali i funkcionalne dekoracije s potpisom talentiranih produkt dizajnera iz regije (Ja lampa, Brajak Vitberg lampa i keramika Nataše Ninić) brzo su stekle brojne obožavatelje, baš kao i one koje su same dizajnirale - Siena & Šimer taburei, Spring Summer dekoracije od napuštenih knjiga te proizvod koji trenutačno nosi titulu najpopularnijeg - skala.

image
U 'Porculanu' se prodaju zanimljive dekoracije za dom s potpisom produkt dizajnera iz čitave regije.
NERA ŠIMIĆ/CROPIX

Skala, štenga ili stepenica, a zapravo keramički stolić, odnosno podest sa skrivenom ladicom multifunkcionalni je komad namještaja: samostalno služi kao coffee table, dok se kombinacijom u nizu može dobiti i čitava klupa. Osmislila ju je Ivana Perišić dok je renovirala vlastiti dom nakon zagrebačkog potresa.

image
Nana i Ivana trude se u asortiman svoje prodavaonice uvrstiti stvari koje će oplemeniti životni prostor.
NERA ŠIMIĆ/CROPIX

Čitajte i: Je li ovo naljepši zagrebački concept store? Boška Bahtijarević izlogom priziva neke ljepše, toplije dane

Nana i Ivana trude se u asortiman uvrstiti predmete koji će oplemeniti životni prostor i uljepšati svakodnevicu svojih vlasnika, a njihova trgovina sjajno se uklopila u kvart u kojem sve vrvi od kreativaca, maštovitih lokala i dućana s dizajnerskim predmetima za dom. Naziv njihovog, doduše, kako priznaju kroz smijeh, ponekad zbuni starije susjede, koje budu prilično razočarane kad uđu i shvate da porculana u “Porculanu” - nema.

- Tako je zasad, no nije isključeno da ga uskoro nećemo uvrstiti u ponudu - dodaje Ivana.

image
Zanimljivo je što u trgovini zapravo nema porculana.
NERA ŠIMIĆ/CROPIX
Linker
15. travanj 2024 21:30